Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Valkosuklaa-browniekakku


Sikke Sumarin Ruokaa Rakkaudella -kirjasta napattu valkosuklaa-browniekakku. Resepti on alunperin Minna Salinin käsialaa ja se on voittanut Kodin Kuvalehden kakkukilpailun, eikä syyttä. Kuola valuu vieläkin, kun ajattelen kakkua. Tein tämän gluteenittomana ja se toimii tosi hyvin myös niin. Kun juustokerros oli laitettu kakun päälle ja sitä piti paistaa vielä 30 minuuttia, niin meillä kesti lähes 40 minuuttia ennenkuin täyte hyytyi.

Minun piti ottaa kuva niin, että kerroksetkin olisivat näkyneet, mutta kun muistin kuvauksen oli kakkulautanen tyhjä.


Valkosuklaa-browniekakku



Brownie-kerros
100 g voita
100 g tummaa suklaata (70%)
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (ei sokeroitua kaakaojauhetta)
¾ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 dl vadelmia

Juustokakkukerros
100 g valkosuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta (oman maun mukaan, kannattaa maistella)

1. Leikkaa 24–26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele halutessasi kevyesti.

2. Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellalla kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti. Nostele varovasti joukkoon jauhot.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia.

4. Valmista sinä aikana juustokakkuseos. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauutetta. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.

5. Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa, noin puoli tuntia. Kokeiltaessa tutisee kevyesti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.

6. Leikkaa kakun reunat irti vuoan seinämistä ohutteräisellä veitsellä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoile marjojen kera.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Voi nam. Olen tykästynyt ihan hirveästi valkosuklaaseen, joten tämä täytyy laittaa leivontalistalle. Valkosuklaa ja vadelma on ihan superihana makupari. Suunnittelin itse asiassa viime viikolla tekeväni lähipäivinä valkosuklaa-vadelmamuffinsseja, mutta uskoisin tämän olevan vielä parempaa, joten taitaapi muffinssisuunnitelmat muuttua browniekakuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Martina, tee molempia - ihan vain vertailun vuoksi :) Näin syksyllä pitää hakea valoa uunista ;)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta