Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Maa-artisokkakeitto, kukkoa viinissä ja sitruunapolentaa


Isänpäivänä keittiössämme hääräili poikkeustilassa sisko ja sen veli. Hoidimme veljeni kanssa ruoat ja isät saivat rauhoittua sohvalle. Yhdeksän hengen ruoan valmistaminen vaati iltapäivän ja isot kattilat, mutta hyvin sujui, vaikka emme kovin usein ole yhdessä ruokaa laittaneetkaan. Koska veljeni on aina niin kiireinen, jätin hänelle pääruoan reseptin pöydälle ja laitoin hänet rauhoittumaan ruoanlaiton pariin ja hyvää "kukkoa" hän tekikin.

Alkuruoaksi tehtiin maa-artisokkakeittoa, jossa olisi ollut päällä kylmäsavusiikaa, jos viestini olisi mennyt perille kaupassa käyneelle miehelleni, operaattori oli eri mieltä.
Pääruoaksi oli "kukkoa" viinissä sitruunapolentan kera ja jälkkäriksi kotitekoista vadelmajäätelöä, jonka resepti vaatii vielä tuunausta.

Kukkoa viinissä maistui loistavalta, sienien määrän olisi voinut tuplata, niin hyvältä ne maistuivat.

Tämän kattauksen jälkeen oli hyvä pyöriä sohvanurkkaan katsomaan tanssii tähtien kanssa ja miettiä samalla miten onnellinen sitä saa olla omasta perheestään.



Maa-artisokkakeitto
(12 hengelle)

900 g  kuorittuja maa-artisokkia /1,5 kg kuorimattomia
3 kpl rosamunda perunaa
2 sipulia hienonnettuna
voita
suolaa
1,4 l kanalientä
4 dl kuohukermaa
1 tl muskottipähkinää
suolaa

Creme Fraiche
Kylmäsavusiikaa koristeeksi

Kuori ja paloittele maa-artisokat, perunat ja sipuli. Ota iso kattila ja paista voissa noin 5 minuuttia maa-artisokat, perunat ja sipuli. Lisää kanaliemi ja kerma ja mausta. Jätä kattila kiehumaan hiljalleen kunnes palat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku. 


Kukkoa viinissä

15 kanan rintafilettä
suolaa
pippuria
2 rkl gluteenitonta jauhoa tai vehnäjauhoa
voita
200 g pekonia
4 porkkanaa
15 pikkusipulia
2 rs pieniä herkkusieniä
2 punttia tuoretta timjamia
4 laakerinlehteä
1l punaviiniä
1l kanalientä
4 rkl persiljasilppua

Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla. Kääntele fileet kevyesti jauhoissa ja ruskista ne voissa pannulla. Siirrä fileet pataan/patoihin.

Hienonna pekoni ja sipuli. Viipaloi porkkanat. Ruskista pekoni, sipulit, porkkana ja puolitetut sienet pannussa. Siirrä pataan kanan kanssa. 

Lisää pataan timjami, laakerinlehdet, punaviini ja kanaliemi. Hauduta pataa 160-asteisessa uunissa 1,5 - 2 tuntia kunnes kanapalat ovat hajoavan kypsiä. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.


Sitruunapolenta

6 dl kanalientä
2 dl polentasuurimoita
2 sitruunanmehu
4 rkl parmesanraastetta
2 rkl voita
suolaa
valkopippuria

Kuumenna kanaliemi kattilassa ja lisää polentaryynit kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Vispaa seosta noin viisi minuuttia.

Lisää kattilaan sitruunamehu, parmesanraaste ja voi. Jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.

Mausta polenta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Kukkoa viinissä ja sitruunapolenta Muru -keittokirjasta



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta