Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Juhlaruokaa pihvinaudan ulkofileestä


Sain Atrialta Juhlahumua-haasteen, jossa tarkoituksena oli tehdä Kulinaari pihvinaudan ulkofileestä juhlaruokaa. Olen aikaisemminin kirjoitellut, että jostakin syystä pihvit eivät enää maistu minulle. Siihen tämä olisikin varmasti ollut todella hyvää, mutta aivan liian helppo ratkaisu.

Päätin jälleen kokeilla jälkimarinointia. Tässä loistava juhlaruoka ei niin perinteisen jouluruoan ystäville tai uuden vuoden pöytään. Sopii loistavasti buffeepöytään, salaattien kera, perunagratiinin kanssa tai vaikka leivän päälle. Muista kuitenkin, älä lämmitä lihaa tarjoiluun.


Pihvinautaa itämaisella twistillä

Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Kuivaa fileen pinta ja paista pinta kiinni kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa.

Laita file vuokaan ja uuniin 100-asteeseen paistomittarin kanssa ja anna paistin lämpötilan kohota 60-asteeseen. Ota paisti pois uunista ja kääri folioon jäähtymään.
Tee marinadi, sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Kun file oli jäähtynyt laita se pussiin marinadiin ja kylmään, kääntele muutaman kerran päivän aikana. Jos haluat voimakkaamman maun lihaan, siivuta liha valmiiksi marinadiin. Anna marinoitua seuraavaan päivään.
Siivuta liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita lihan kauniisti tarjolle, ripottele sormisuolaa ja pirskottele marinadia kevyesti päälle, voit lisätä hieman rosepippuria päälle. Koristele korianterilla.
Tarjoile majoneesin kera.
Jos et syö koko lihamäärää kerralla, anna lihan jäädä marinadiin. Maku vain paranee.

n. 1kg naudan ulkofilettä

Marinadi:
1dl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2 rkl balsamiviinietikkaa
vajaa 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 chilipalko hienonnettuna
Peukalonpäänkokoinen pala inkivääriä raastettuna

Piparjuurimajoneesi
2 dl kotitekoista tai Hellmannsin majoneesia
2 rkl tai n. 20 g hienoksi raastettua piparjuurta
1 kynsi valkosipulia murskattuna
1/2 dl tuoretta korianteria silputtuna

Koristeluun
Tuore korianteri
Rosepippuri
Sormisuola (Maldon)


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa