Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Rahkaunelmakakku ja joululahja teille


Olen selaillut joululehtiä ja törmännyt monessa Valion rahkaunelmakakun ohjeeseen. Tänään en enää voinut vastustaa kiusausta, vaan se oli pakko tehdä. Eihän minulla tietenkään ollut kaikkia aineita kotosalla. Eikä kaupasta löytynyt tiramisu rahkaa. Kannattaisi myös lukea ohjeet kunnolla eli jos vuoan halkaisijaksi ehdotetaan 22, niin ehkä 28 ei ollut otollisin. Siksi tämä hieman lättänä ulkomuoto. 

Jos tekisin tämän uudelleen, niin tekisin ohjeen mukaan kahdesta erilaisesta rahkasta, jotta kerrokset erottuisivat. Eikä kahden tunnin hyydytys sitten riitä, mutta kun vieraat tulivat, niin oli pakko saada kakku pöytään. 

Lopputulos oli kuitenkin hyvänmakuinen, vaikka homma ei mennytkään kuin Strömsössä. Ulkomuoto ei ehkä ollut ihan sitä unelmatasoa, mutta ensi kerralla sitten.

Enää muutama hassu yö jouluun. Täällä jo viritellään joulusukkia takan reunalle.

Koska jouluvalmistelut ovat pian kiihkeimmillään, niin kokosin sitä minun mielestäni parasta joulumusiikkia 
Nyt tiedätte mitä täällä kuunnellaan ja minkä tahdissa ruokaa laitetaan. 

Tunnelmallista joulun odotusta!



Joulu hellan ja viinilasin välissä



Rahkaunelmakakku

150g pipareita
75 g voita

Täyte 1
2 liivatelehteä
2 dl kermaa
70 g valkosuklaata
1 rkl kahvia
1/2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1 prk rommi-rusina rahkaa (ohjeessa tiramisu rahkaa, jota en yllämainituista syistä käyttänyt)

Väliin
1,5 dl viikunahilloa

Täyte 2
2 liivatelehteä
2 dl kermaa
1rkl kahvia
2 prk rommi-rusina rahkaa

Koristeluun
Valko- ja tummasuklaalastuja

Murenna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi. Laita leivinpaperi n. 22cm irtovuoan pohjalle ja taputtele pipari-voiseos siihen. Tee täyte 1, laita liivatteet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita kerman joukkoon. Kuumenna kahvi ja laita vedestä puristetut liivatelehdet sekaan, sekoita ja kaada rahkan joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää vaniljauute. Yhdistä kerma- ja rahkaseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita hyytymään tunniksi jääkaappiin.

Notkista hillo ja lisää se varovaisesti kerroksen päälle.

Tee täyte 2. Laita liivatteet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Kuumenna kahvi ja laita vedestä puristetut liivatelehdet sekaan, sekoita ja kaada rahkan joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää vaniljauute. Yhdistä rahka- ja kermaseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa n. 6 tuntia.





QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa