Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Terveellinen viikonalku - Inkiväärinen porkkanakeitto


Sunnuntai-illan lämmöksi keittelin aika tömäkän inkiväärisen porkkanakeiton, josta toivon mukaan riittää muutamaksi päiväksi ja kuvausrekvisiitaksi huomiseksi. Jos tällä keitoksella ei flunssa pysy kaukana, niin ei sitten millään.

Meillä on huomenna pienet kuvauskekkerit ja saan vieraakseeni kaksi huippukuvaajaa ja toisen oppilaan. Katsotaan jääkö oppi päähän ja alkaako valokuvamatsku parantua. Toisaalta se ei poista tosiasiaa, että pöydässä odottavat edelleen nälkäiset lapset ja kun nälkä on kova, en saa armoa kuvauksen venymiseen.

Tässä kuitenkin resepti ja ensi viikolla tulee smoothiereseptejä, kone on rouskuttanut siihen tahtiin. Puolukkasmoothie on ollut yksi suurista suosikeista eli AveMarian resepti ensi viikolla. Se on samasta Healthy kitchen -kirjasta, josta kirjoittelin viime viikolla. Ensi viikolla ajattelin kirjoitella myös hammasjuttuja, jos jollakin muulla sattuu olemaan sama 1 x 2 ongelma, johon löysin ratkaisun ennen joulua. Ihan huippu juttu ja se on pakko jakaa teille, jos joku muu löytäisi avun itselleen.

Huomenna on lasten kisapäivä, joten me olemme rinteen juurella kannustamassa pikkuisia alppitähtösiä huimaan kiitoon.

Ihanaa alkavaa viikkoa!



Inkiväärinen porkkanakeitto
4-6 hengelle

500 g porkkanoita
300 g sipulia
1 purjo
200 g selleriä
2 keskisuurta perunaa
2 rkl öljyä
1,5 tl curryä
2 valkosipulinkynttä
n. 3 cm tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
1 kanaliemikuutio
1-1,2 l vettä
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 limen raastettu kuori ja mehu
n. 3 dl kreikkalaista jogurttia
paahdettuja siemeniä esim. auringonkukan-, kurpitsan- tai sesaminsiemeniä
paprikajauhetta
basilika tai korianteria

Kuori, puhdista ja huuhtele porkkanat, sipuli, purjo, selleri ja perunat ja leikkaa kaikki noin 3 sentin suuruisiksi paloiksi. Siirrä perunat toistaiseksi syrjään. Kuullota muita kasviksia  öljyssä paksupohjaisessa padassa vähintään 5 minuuttia. Ripottele päälle curry, viipaloitu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kaada pataan aluksi 1 litra vettä, lisää perunat ja liemikuutio ja keitä kasviksia kannen alla voin 30 minuuttia.
Soseuta keitto jokseenkin sileäksi sauvasekoittimella. Lisää vettä niin, että keitosta tulee sopivan paksuista. Mausta hienoksi raastetulla limetinkuorella, mehulla ja suolalla. Ehkä myös vähän pippuria.
Lisää tarjolle aseteltaessa pinnalle paksua kreikkalaista jogurttia, paahdettuja siemeniä, yrttejä ja pikkuisen paprikajauhetta.

Resepti: Joka kokin keittokirja - Anna Bergenström



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta