Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Jamien lasagne


Lapset halusivat hiihtoloman kunniaksi lasagnea ja mammahan alkoi hommiin, gluteenitonta lasagnea. Muistan, että lasagnen tekoon menee aikaa, mutta että siihen menee lähemmäs kolme tuntia, tahtoo unohtua. Suurin osa ajasta on odottelua ja tulos on joka ainoan minuutin arvoista.


Tällä kertaa kokeilin Jamien reseptiä Ruokavallankumous -kirjasta pienillä muutoksilla. Kiinnostusta herätti valkokastikkeen korvaavaava creme fraiche-parmesan seos. Oliko se parempaa kuin valkokastike, en osaa sanoa. Molemmat ovat hyviä, mutta erilaisia. Hyvä vaihtoehto.



Muutin reseptiä, niin että jauhelihaa oli reseptissä mainitun 400-500 g sijaan lähemmäs 800g ja se ei ollut sika-nautaa vaan hirven jauhelihaa. Lihan rasvattomuuden vuoksi laitoin pekonia kokonaisen paketillisen, reseptin 3 siivun sijaan. Lisäsin myös punaviiniä nesteeksi. Lasagnelevyt olivat Semperin gluteenittomia ja lasagnen päälle laitoin reseptissä mainitun parmesanin tilalle mozzarellaa. Eihän tämä enää ole Jamien lasagne, mutta siihen suuntaan. Mainitsen nämä kaikki, jos joku haluaa kokeilla ihan by the book. Joka tapauksessa tämä sai erinomaiset arvostelut sekä lapsilta ja aikuisilta.



Neljälle hengelle tästä riitti lähes kolmeksi päiväksi ja söimme aika runsaat annokset ekana päivänä.



Jamien lasagne (omalla tyylillä)

Bolognesekastike
130 g pekonia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
oliiviöljyä
2 tl oreganoa
800g laadukasta jauhelihaa
800g tomaattimurskaa
tölkillinen vettä
reilu 1 dl punaviiniä
merisuolaa ja vastajauhettua pippuria
pieni ruukku tuoretta basilikaa

Lasagne
250g lasagnelevyjä (gluteenittomia tai tavallisia)
100g parmesaanijuustoa
6dl crème fraîchea
1 iso kypsä tomaatti
2 palloa mozzarellaa

Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit, valkosipuli, porkkanat ja selleri.

Laita iso paistokasari kuumalle kämmölle ja laita kasariin kaksi lorausta oliiviöljyä, pekoni ja oregano. Paista sekoitellen, kunnes pekoni on kullanruskeaa. Lisää sen jälkeen kasariin silputut kasvikset ja paista puolen minuutin välein sekoitellen yhteensä n. 7 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska. Kaada joukkoon vielä n. 2 dl vettä ja reilu 1 dl punaviiniä. Mausta runsaalla hyppysellisellä merisuolaa ja pippuria.

Nypi basilikanlehdet ja pane ne hetkeksi jääkaappiin. Hienonna basilikan varret ja lisää ne kasariin.

Kuumenna kastike kiehuvaksi. Alenna sitten lämpöä ja anna hauduta puolittain kannen alla tunnin.
Ota tunnin päästä kasarin kansi pois ja anna hautua vielä 30 minuuttia. Jos kastike näyttää kuivuvan liikaa, voit lisätä siihen tilkan vettä.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Ota bolognesekastike liedeltä. Silppua kastikkeeseen suurimmat basilikanlehdet ja pane pienet lehdet sivuun. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja pippuria.

Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi ja sekoita kulhossa crème fraîchen joukkoon.

Pane kolmannes bolognesekastikkeesta uunivuoan (n.25x35cm) pohjalle. Aseta päälle kerros lasagnelevyjä, seuraavaksi toinen kolmannes kastikkeesta ja kastikkeen päälle kolmannes crème fraîchestä. Ripottele päälle runsas hyppysellinen suolaa ja pippuria ja lisää seuraava kerros lasagnelevyjä. Lisää loput bolognesekastikkeesta ja toinen kolmannes crème fraîchestä. Aseta päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle loput crème fraîchestä. Laita mozzarellasiivut päälle. Lisää päälle vielä tomaattiviipaleita, ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja pirskota päälle oliiviöljyä.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, tarkasta väri ja lisää leivinpaperi päälle, jos lasagne näyttää liian tummalta. Kypsennä vielä 20 minuuttia, kunnes lasagne on kupliva ja kullanruskea. Tässä vaiheessa kannattaa uuniin kurkkia aika tiheään, ettei pinta mene mustaksi. Ohjeessa kehoitettiin laittamaan ensimmäisen 30 minuutin ajaksi folio päälle, mutta vuoka oli niin täynnä, että folio olisi jäänyt kiinni juustoon.

Tarjoile salaatin kanssa tai sellaisenaan.







QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Jamien resepti kuulostaa herkulliselta, mutta kovin minmutkaiselta. Itse olen skipannut tuon jauhelihakastikkeen hauduttamisen liedellä. Kun kastike on tehty, olen latonut ainekset vuokaan ja pistänyt uuniin alatasolle (200C) noin tunniksi. Kokeilepas muuten Valion mustaleima juustokeittoa valkokastikkeena lasagnessa, toimii tosi hyvin ja on helppoa kaataa suoraan purkista kerrosten väliin, ei tarvitse edes lämmittää. Kerroksiin lisäksi mozzarella raastetta, jos mielii oikein juustoisaa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta