Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mausteista hirveä thaityyliin



Wokkailuinnostuksemme jatkuu. Työnjako wokruokien parissa on selkeä, Iso Muru tekee ja minä syön. Jos näin jatkuu, niin minun puolestani voidaan wokkailla siihen saakka kunnes grillikausi alkaa. 

Tämä oli aika chilinen versio, mutta pysyypä aineenvaihdunta käynnissä ja vastustuskyky kasvaa. Huomatkaa riippuvuusaineeni; inkivääri, valkosipuli, chili ja koristeeksi reilulla kädellä tuoretta korianteria. Eikä vielä ainuttakaan flunssaa tämän syksyn tai talven aikana, joten tässäkö ratkaisu ensi vuoden flunssaepidemiaan?

Ystäväni kommentoi, että korianteri maistuu saippualta. Niin se maistui minunkin suussani 10 vuotta sitten ja ilmeisesti edelleen jollakin muullakin meidän perheessä, koska sitä ei saa kuulemma heitellä mielin määrin ruoan joukkon. Minulta meneekin melkein yksi ruukullinen lautaselle.



Mausteista hirveä thaityyliin

450 g hirven tai naudan ulkofileetä tai mureata paistia suupaloiksi paloiteltuna
250 g porkkanaa paksuhkoina lantteina
200 g kesäkurpitsaa suupaloiksi paloiteltuna
2 keltasipulia renkaina
4-5 kynttä valkosipulia hienonnettuna
pala inkivääriä raastettuna
4 rkl öljyä
1 tl Suolaa
Mustapippuria myllystä

Kastikeaineet
4 rkl kanalientä
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
½ tl sokeria
1 tl kuivattua chiliä

Paloittele kaikki aineet valmiiksi. Sekoita kastikeaineet pienessä astiassa ja jätä maustumaan. Pikapaista  valkosipulia keskilämmöllä, kunnes alkaa saamaan hieman väriä. Lisää lihat ja kypsennä n. 4 minuuttia. Mikäli wok-pannusi on pienehkö, tee tämä kahdessa erässä ja yhdistä lopuksi takaisin pannulle.  Lisää porkkanat ja pikapaista edelleen sekoitellen pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja inkivääri ja jatka kypsentämistä taas pari minuuttia. Lisää sipulit ja kastike. Kypsennä edelleen sekoitellen kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti joko sellaisenaan tai riisin kera. Koristeeksi tuoretta korianteria.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Teillä on loistava työjärjestys :)
    Minun suussani korianteri maistui metsäluteelta (tiedäthän, se otus joka joskus lymyilee piilossa metsävadelman sisällä ja kun sitä puraisee, niin...) mutta vuosien ahkeralla siedätyshoidolla olen oppinut pitämään korianterista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihinköhän avaruuteen vastaukseni katoavat, kun ei ainakaan tänne tullut.

      Toivottavasti tuo työjärjestys pitää ja pitkään. Metsälude maistuu siis aivan loistavalta. Tästä lähtien pitää jättää ne vattujen sisään, niin saa korianterinmakuisia vadelmia ja vielä pienellä proteiinilisällä :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa