Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pizza pizzahimotukseen


Eilisen karmeaan pizzahimoon ei auttanut muu kuin pizzanteko. Meillä pizzoja tehdään kaksi, toinen on gluteeniton ja toinen normaali. Lapset haluavat pizzaansa katkarapuja, kinkkua ja persikoita ja aikusten pizza on aika usein juuri tämä alla oleva versio.

Olen aiemminkin jakanut tämän pizzaohjeen, mutta laitetaan se vielä tänne, kun sitä eilen blogini instassa ja facessa kyseltiin. Tässä siis meidän vakkaripizzaohje. Valitettavasti gluteenittoman pohjan "täydellinen" onnistuminen on tähtien asennosta kiinni, enkä ole oikein saanut selvitettyä, mikä aika kuukaudesta olisi otollisin sen tekemiselle. Vehnäjauhoilla homma toimii varmasti.



Pizza (gluteeniton ja tavallinen)
1 uunipellillinen

Pohja
4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai 5 dl sämpyläjauhoja/vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
75 g extra-virgin oliiviöljyä tai sulatettua voita
suolaa

Täytteet
tomaattikastike tai ketsuppi
oreganoa
2-3 palloa mozzarellaa
kirsikkatomaatteja puolitettuna
ruukku rucolaa
100-200g ilmakuivattua kinkkua
mustapippuria
sormisuolaa
(pestoa ja valkosipulia)


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja maito ja sekoita. Nosta taikina leivinpaperille. Kauli uunipellin kokoiseksi kahden leivinpaperin välissä. Levitä pohjan päälle tomaattikastike tai ketsuppi. Jos tomaattikastiketta ei jaksa tehdä itse, niin valmiit lisäaineettomat pastakastikkeet tai hätätilanteessa ketsuppikin käy hyvin. Päälle hieman oreganoa ja siivutettua mozzarellaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja. Uuniin 225-asteeseen n. 15-20 minuuttia. Kun pohja on tullut uunista revi päälle reilusti rucolaa sekä ilmakuivattua kinkkua. Rouhi päälle mustapipuria ja sormisuolaa oman maun mukaan.

Päälle voi vielä lorauttaa hieman oliiviöljyä tai pestoa ja valkosipulia jokainen voi lisätä oman mielen mukaan. Minä en edes osaa syödä pizzaani ilman valkosipulia.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, nyt mieleeni hiipi ajatus kampasimpukoista (mistä ihmeestä tulikin). Pakko varmaan alkaa suunnittelemaan. Onko sun blogissa joku tosi herkku kampasimpukka ohje?

      Poista
    2. No ei kauheasti ole:) Olen niitä vain pari kertaa valmistanut pannulla paistaen!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa