Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Gluteeniton pulla ja tangoa


Ihana laskiaissunnuntai, ei tietoakaan pulkkailusta, mutta lapset pääsivät sentään vielä laskettelemaan ja me Ison Murun kanssa harjoittelemaan argentiinalaista tangoa. Kurssi on syntymäpäivälahjani, joka oli yksi elämäni parhaista. Muistatteko leffan Naisen Tuoksu, jossa Al Pacino tanssii tangon Por Una Cabeza? Sillä hetkellä syntyi rakkauteni argentiinalaiseen tangoon ja siitä lähtien olen halunnut oppia sitä tanssimaan. Onhan tässä muutama vuosi vierähtänyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Lauantai-iltana yritin epätoivoisesti olla pullan tuoksuinen nonna, taistelin gluteenittomien pullien kanssa, pullat voittivat 1-0. Tänään otin revanssin ja nyt tilanne on 1-1. Eilen tein pullat aiemminkin käyttämällä reseptillä, mutta eri jauhoilla. Ei onnistu ei. Tänään menin kiltisti Semperin sivuille ja otin sieltä reseptin, joka oli tarkoitettu heidän jauhoilleen. Kuten facen puolella mainitsin, gluteenittoman pullan leivonta vaatii rautaiset hermot ja oikeat tähtien asennot, muuten menee pieleen. Eiliset pullat, palakin niistä, osuessaan riittäisi aiheuttamaan sorsalle aivovaurion. Ei siis mennyt kuin Strömsössä.
Sen sijaan nämä revanssipullat maistuivat hyviltä. Visuaalisuus ei ollut huipussaan, mutta kauneus oli katsojan silmissä.

Tässä siis toinen pullaresepti, jos kaapissa sattuu olemaan Semperin gluteenittomia jauhoja. Leikkasin osan halki ja laitoin väliin kotitekoista mansikkahilloa ja kermavaahtoa, nam!

Loistavaa viikonalkua ja muistakaa osallistua Lekmerin 50,- lahjakortin arvontaan blogissani, klik!



Gluteenittomat kanelipullat 
n. 20 kpl

50 g voita
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1 muna
1/2 tl suolaa
n. 6-7 dl Semper gluteeniton mix-jauhoseos 

Täyte:
50g voita
1/2dl sokeria
1 tl kanelia

Voiteluun:
muna
raesokeria


Yhdistä sulatettu voi ja maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää sokeri, muna ja suola ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna taikinan kohota n. 30 min.
Jaa taikina 20 paperivuokaan. Taikinan pitää olla löysää.

Yhdistä täytteen ainekset. Paina pullan keskiosaan syvennys ja annostele siihen n.1 teelusikallinen täytettä. Kohota pellillä liinalla peitettynä n. 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.                                                                                       
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Kaikki gluteenittomat leivokset jäävät aina jotenkin kosteiksi ja möhnäisiksi sisältä :-/ Onko tähän mitään kikkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullakin on ollut tähdet väärässä asennossa ;) Totta puhuen, viljaton ruokavalio on vähentänyt leivontaani radikaalisti, juuri epäonnistuneiden kokeilujen takia.
      Ihan samalla tavalla on käynyt minullekin. Osa leivonnnista vaatii todella hyvän munan ja sokerin vatkauksen, jonka nykyään teenkin yleiskoneella. Koita olisiko siitä apua yhtään. Onnistumisen ja epäonnistumisen kautta voittoon on ainoa vaihtoehto. Piirakat ovat yleensä onnistuneet suhteellisen hyvin, mokkapalat onnistuvat aina, kakkupohjat välillä vähän paremmin ja välillä ei niin hyvin, pullien tarinan jo tiedätkin. Riippuu niin paljon mitä gluteenitonta jauhoa käyttää. Lähes kaikki blogini reseptit ovat gluteenittomia ja kaikki on kokeiltu, kurkkaa täältä jos löytäisit jotakin kokeiltavaa http://www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/search/label/Gluteeniton

      Poista
  2. Gluteeniton pulla onnistuu paremmin, kun taikinassa käyttää sitkonkorvikkeita. Psyllium on se olennaisempi sitkonkorvike, joka saa gluteenittomien hiivaleivonnaisten rakenteen moninkerroin paremmaksi ja rakenteen kuohkeammaksi. Itse hifistelen pullataikinan kanssa ja lisään siihen vielä ripauksen ksantaania. Jos kaipaat valmista ohjetta, testaa pullaa blogistani löytyvällä ohjeella (uskallan suositella, tulee hyvä pulla vaikka itse kehunkin :D )

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta