Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pekonipasta


Täällä ollaan ihanassa koiranpennun muodostamassa kuplassa, pienen Hippu-tytön tuhina saa koko perheen kerääntymään olohuoneen lattialle ja unohtamaan kaiken tärkeän, kuten ruoan. Onneksi kyse on vain hetkellisestä mielenhäiriöstä, enkä usko koiranpennun olevan uusi dieetti-hitti.

Homma kuitenkin kostautuu jääkaapille mentäessä - ei "mitään" syötävää - eihän kukaan ole käynyt kaupassa. Meidän perheessä tämä ei suinkaan tarkoita, että jääkaappi olisi tyhjä, mutta kala, kana tai liha sellaisessa raakamuodossa puuttuu ja pakastimen antia ei lasketa, koska sulatus kestää liian kauan ns. hätätilanteessa. Onneksi paketillinen pekonia sai aikaan inspiraation, jonka Hanna ja Alexander olivat jalostaneet Safkaa-kirjaansa, jonka minä kiitollisesti käytin pienillä muutoksilla, kun en siellä kaupassa kerran ollut käynyt. Hyvää tuli, mutta jouduin tekemään myös toisen annoksen. Tämä oli liian tiukkaa kamaa tyttärelle, vaikka ei kovin väkevää mielestäni ollutkaan. Thaimaasta tuodut kuivatut chilit antavat potkua aika hyvin.

Chili-pekonipasta

140g pekonia
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl kuivattua chiliä
1/2 keltasipulia
1 dl valkoviiniä
rosmariininoksa
1 tl kuivattua timjamia
laakerinlehti
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
400-500 g spagettia
2 dl parmesaania
persiljaa

Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan isoon kattilaan. Viipaloi pekoni parin sentin mittaisiksi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla kunnes se on rapeaa. Nosta reikäkauhalla pekonit talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva saa imeytyä.

Kaada pannun pohjalle 3 rkl oliiviöljyä ja freesaa kuivattua chiliä ja kuutioituja sipuleita kolmisen minuuttia. Kaada mukaan valkoviini sekä yrtit. Anna porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä. Nappaa rosmariini pois pannulta. Lisää kerma ja kiehauta. Laita rapeat pekonit mukaan ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää keitetty ja lävikössä valutettu pasta kastikkeeseen. Pyöräytä raastettu parmesaani pastan sekaan. Anna vetäytyä hetkinen, tarjoile. Ripottele päälle persiljaa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Pekoni sopii pastaan todella hyvin, pitääkin kokeilla miltä chili vaikuttaa :)

    VastaaPoista
  2. Meillä kokeillaan tätä huomenna vapaapäivän kunniaksi.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa