Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Maailman paras ja makein kinuskikakku


Ehkä maailman parhaimman makuinen ja makein kinuksikakku ever. Kauneimmasta ei kukaan puhunut mitään, mutta sekään ei varmasti ole ylitsepääsemätön homma, jos tekee tarpeeksi kermavaahtoa pursotuksiin ja tavallisen pohjan, joka ei takerru kiinni vuoan reunoihin.
Varautukaa ruuhkaan keittiössä - kulhojen nuolijoita oli jonossa.

Kun Isolla Murulla on merkkipäivä, tietää se kakkua, jonka avainkoodi on makeus. Kakussa pitää olla kinuskia, lakkaa tai vaihtoehtoisesti omenaa. Siinä ei saa olla rahkaa eikä jogurttia. Tällä kertaa lunastin kaikki odotukset ja iskin samaan kakkuun kaikki elementit. Pohjan tein gluteenittomana ja tästä tulee kolmikerroksinen, tuplatkaa myös täytteen määrä siihen sopivaksi. Ohjeen täyte menee yhteen väliin. Jos perheessä ei ole tarvetta gluteenittomalle kakulle, niin napatkaa ihan tavallisen sokerikakun ohje ja ottakaa tästä täytteen ja päällisen ohjeet.

Täytteen ohje on kurkattu Kakkujen kuningatar -kirjasta. Hieman kurtistin kulmiani valmiiden vaniljakastike -pussien kanssa, mutta kun söin kakkua suoristuivat kulmat. Tämä vanilja-kinuskitäyte rulettaa. Wuhuu, miten hyvää.

Kinuski keitettiin muscovadosokerista, joka tekee siitä hieman tummempaa ja ehkä tipan lakritsisin makuista, mutta yhtä hyvin tämän voi tehdä myös fariinisokerilla.




Makeaakin makeampi kinuskikakku (gluteeniton)

Gluteeniton kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
Maitoa + vaniljasokeria

Kinuski
4 dl muscovadosokeria
4 dl kermaa

Täyte yhteen väliin
2 ps vanhan ajan vaniljakastikeaineksia
2 dl vispikermaa
3 dl maitoa
1,5 dl hieman jäähtynyttä itsekeitettyä kinuskikastiketta
lakka-omenahilloa

Pursotuksiin
6 dl kermaa

Kakkupohja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan halkaisijaltaan 26 cm. Paista uunissa 175-asteessa noin 40 minuuttia. Jätä kakku jäähtymään vuoassa hetkeksi pöydälle ja kumoa sen jälkeen leivinpaperille. Leikkaa kakku vasta seuraavana päivänä, jos mahdollista. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (jos onnistuit pohjan tekemisessä) ja kahteen osaan jos kakku laski liikaa.

Täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maito ja vaniljakastikeainekset ja vatkaa seos sopivan paksuksi, ettei se valu pois kakun välistä. Lisää kinuski ja sekoita.

Kinuskikastike
Kuumenna kermaa ja muscovadosokeria paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita koko ajan. Kun seos kiehuu alenna lämpöä ja anna poreilla noin 20-30 minuuttia aina välillä sekoittaen. Tarkkaile tilannetta vähän väliä, ettei seos pala pohjaan. Testaa onko kinuski valmista: pudota pisara kylmään veteen, jos se säilyy kokonaisena on kinuski valmista, jos se sekoaa veteen jatka keittämistä. Ota seuraavaan testiin taas puhdasta vettä.

Kostuta kakun osat maito-vaniljasokeriseoksella laita väliin hilloa ja vanilja-kinuskitäytettä ja tee sama seuraavalle kerrokselle (jos kakku kolmikerroksinen).

Valuta lämmin kinuski rauhallisesti kakun päälle ja anna jäähtyä ennen reunapursotuksia.





Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta