Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Possunkylki grillissä - äijäruokaa MM-hopean kunniaksi


Sain Suomen Kotitilalta haasteen tehdä herkullisen grillireseptin possusta. Kotitila.fi toimittaa kotiovelle tilatut tuotteet ja siitä ne voi nakata pakastimeen, kuten minäkin tein. Sieltä pari päivää sitten kaivelin palan possun luutonta kylkeä ja laitoin jääkaappiin sulamaan.

Suomen MM-hopean inspiroimana päätin unohtaa hienostelut sikseen ja tehdä kerrankin kunnon äijäruokaa. Tästä on keveys kaukana ja siksi varmaan maistuikin niin hyvältä. Kevennettyn version voisi nauttia vesimelonin ja ananaksen kera. Äijäversio syödään kotitekoisilla lohkoperunoilla ja kotitekoisella majoneesilla ja ainoa kevennys on aluseksi valittu raparperinlehti, joka on muuten aivan loistava tarjoiluastia. Nämä kuuluu syödä sormin oluen kera, toki punaviinikin sopii.




Grillattua possunkylkeä

1 kg possun luutonta kylkeä

Marinadi
5 kynttä valkosipulia
1 dl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
2 limen mehu
1/2 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Aioli
3 murskattua valkosipulin kynttä
1 keltuainen
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä

Siivuta possunkylki ja leikkaa vielä paloiksi, suolaa ja pippuroi liha. Silppua valkosipuli. Sekoita valkosipuli, soijakastike, fariinisokeri ja limen mehu keskenään. Marinoi lihaa n. 1 tunti huoneenlämmössä.


Valmista aioli
Laita valkosipuli, keltuainen, suola ja sitruunanmehu huoneenlämpöisinä korkeaan ja kapeaan sekoitusastiaan. Lisää hieman öljyä joukkoon ja sekoita sauvasekoittimella, lisää loppu öljy tasaisena nauhana. Jos majoneesista tulee liian paksua, lisää tilkka vettä. Anna makujen tasaatua hetki jääkaapissa.


Grillaa paloja 45-60 minuuttia alhaisella lämmöllä ritilällä välillä käännellen ja kastikkeella sivellen.

Tarjoile kotitekoisten lohkoperunoiden kanssa tai vesimeloni- ja ananassiivujen kanssa tai sitten yhdistellen molempia. Äijäannoksen kanssa kuuluu vielä aioli, että rasvaisuus on varmasti taattu.


Yhteistyössä
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa