Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Castello keskiviikko - juustoinen salaatti, open burger juustolla ja juustokonvehdit


Sain haasteen Arlalta valmistaa Castello keskiviikon whitemenun Castellon White Valkohomejuustosta. Olen hulluna juustoihin ja ilmeisesti myös haasteisiin. Haaste ei kuitenkaan ole oikea sana Castello White Valkohomejuustosta puhuttaessa, koska juusto taipuu aika monenmoiseen ruokaan erityisen hyvin kesäaikaan.



Minä halusin ruoasta kesäisiä, mökillä toteutettavia ja vaikka piknikille sopivia, jos pikkuinen grilli sattuu mahtumaan mukaan piknikpeitolle ja edellisenä päivänä keittelee raparperichutneyt valmiiksi. Konvehdit voi askarrella myös edellisenä päivänä.

Salaatti tuli ensimmäisenä mieleen ja mansikat rakastavat juustoa, erityisesti juuri tätä Castelloa. Yllätyksekseni niin tekivät myös mustikat. Onko tämä sitten alku- vai jälkiruoka riippuu varmaan tilanteesta. Hyvää joka tapauksessa. Saattaisi maistua kuohuvan kera aivan loistavasti.


Kesäsalaatti

Rucolaa
Mansikoita
Mustikoita
Castello White Valkohomejuustoa
Suolattuja cashewpähkinöitä
Basilikaa

Kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1-2 rkl hunajaa
1 tl kanelia

Asettele ainekset kauniisti vadille ja pirskottele kastiketta päälle juuri ennen tarjoamista.

--------

Open Burger
Open burgerissa käytetty jumalainen chutney on match made in heaven Castellon White Valkohomejuuston kanssa. Sopii siis sellaisenaan juuston kanssa tai open burgerissa, kuten meillä syötiin. Tähän en sentään laittanut mansikoita.





Chili-raparperichutney

1/2 kg raparperia
2 punasipulia
3 cm tuoretta inkivääriä
0,5 dl etikkaa
0,3 dl vettä
5 dl sokeria
1 1/2 rkl curryä
2 tl suolaa
3 chilipalkoa hienonnettuna
8 kuivattua aprikoosia

Paloittele raparperi pieneksi ja silppua punasipuli hienoksi. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä raparperia, punasipulia, inkivääriä, etikkaa ja vettä hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää muut aineet ja keitä 30-40 minuuttia. Sekoita usein. Siirrä kuumii, steriloituihin purkkeihin ja anna jäähtyä.

Tästä määrästä tulee 3 x n. 3 dl purkkia. 

Piparjuurijogurtti

2 dl turkkilaista jogurttia
10 g raastettua piparjuurta
suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja laita hampurilaissämpylän pohjalle.

Hampurilaispihvit 
4 kpl

400 g naudan jauhelihaa
2 tl dijonsinappia
2 rkl ketsuppia
reilusti suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile pihveiksi.Voitele öljyllä ja paista grillissä kypsäksi.



Open burgerin rakennusohjeet
Tee chutney. Tee piparjuurijogurtti. Paista pekonit grillissä ja laita talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Paista jauhelihapihvit. Paista maalaisleipäsiivut grillissä. 

Kokoa hampurilaiset.
Laita leivän päälle piparjuurijogurttia, salaattia, pihvi, paksu Castello White Valkohomejuusto -siivu ja päälle chili-rapaperperichutneya. 

--------


Jälkkäriksi kokeilin hieman extremeä omaan makuuni, mutta toimihan se. Kun vielä jättää kertomatta vieraille mitä sisällä on.


Castello White Valkohomejuusto konvehdit

130 g maitosuklaata
1 tl rypsiöljyä
125 g Castello White Valkohomejuustoa paloiteltuna
Maldon sormisuolaa

Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata mikrossa, sekoita n. 10 sekunnin välein, ettei seos pala pohjaan. Kun kaikki suklaapalat ovat sulaneet, lisää sekaan 1 tl rypsiöljyä ja sekoita. Upota juustopalat suklaaseen ja nosta tarjoiluvadille. Ripottele päälle hieman sormisuolaa. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi. Koristele mansikoilla ja mustikoilla. Nautitaan viileänä.

Bon Appetit!



TIESITKÖ TÄMÄN JUUSTOISTA?

1. Yhteen kiloon kovaa juustoa tarvitaan noin 10 litraa maitoa.

2. Vanhimmat arkeologiset todisteet juustonvalmistuksesta ovat Egyptistä noin 4 000 vuoden takaisista haudoista.

3. Kreikassa syödään henkeä kohden eniten juustoa maailmassa, peräti 27,3 kg vuodessa.

4. Juustoa valmistetaan yleensä vuohen, lehmän ja lampaan maidosta, mutta Ruotsissa on pieni yritys, joka myy myös hirven maidosta valmistettua juustoa noin tuhannen dollarin kilohintaan.

5. Juustoista eniten proteiinia on parmesaanissa.

6. Homejuustoa on olemassa neljää eri tyyppiä: sini-, puna- ja sini-valkohomejuusto sekä punakuorinen homejuusto.

7. Juuston vuosituotanto on suurempaa kuin kahvi- ja kaakaopapujen sekä teen- ja tupakanlehtien tuotanto yhteensä.

8. Ranskassa on yli 400 eri juustolaatua.

Lähde: Arla
Yhteistyössä Arlan kanssa
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta