Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Marenkikakku juhannusyön unelma


Radiossa sanottiin, että juhannuksena on samanlainen ilma kuin jouluna. Sen kunniaksi kaivoin esiin toppatakit ja lämpimät kerrastot. Tänä juhannuksena ei taida kukkamekot juhlia. Onneksi mökille asennettiin lämpöpumppu, ajattelin sitä viilennykseen, mutta lämmitystehoilla on menty koko ajan. Eihän tämä mitään kesää ole, saa nähdä mennäänkö vielä jäiden sekaan uimaan.

Tein viime viikolla juhannusreseptiikkaa Boolit.fi -sivustolle, käykäähän katsomassa millaisia juhannusdrinkkiä ja -reseptejä siellä on tarjolla. Myöhemmin tulee vähän muunlaisiakin juttuja. Tässä yksi resepteistä juhannusta ajatellen, jos kerran ilmat ei lupaa kesää, niin kakku ainakin on kesäinen ja kesänmakuinen. Blogin viinivinkit voi kurkata täältä.

Oikein ihanaa  ja hulvattoman hauskaa juhannusta. Huomenna laitan teille vielä pientä juhannuskilpailua blogiin.




Juhannusyön unelma

MARENKI:
80 g tummaa suklaata
8 valkuaista
4 dl sokeria
TÄYTE:
4 dl vispikermaa
6 rkl lemon curd –sitruunatahnaa
Koristele kauden mukaan:
Mansikoita
Mustikoita
Vadelmia

Sulata suklaa mikrossa varovasti, sekoittaen noin 10 sekunnin välein.

Laita vettä kattilaan kiehumaan ja vatkaa sen päällä metallikulhossa valkuaiset ja sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja ota sen jälkeen kulho pois vesihauteesta.
Lisää sulatettu suklaa marenkiseokseen vain muutaman kerran sekoittaen, jotta suklaakuviot jäävät marenkiin.
Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä. Tee leivinpaperille kahdella lusikalla suuria, halkaisijaltaan noin 10 cm:n kekoja.
Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.
Sammuta uuni ja anna marenkien olla jälkilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes ne irtoavat hyvin leivinpaperista.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää lemon card -tahna sekaan, sekoita.

Asettele marenkeja tarjoiluastian pohjalle. Lisää marenkien päälle ja niiden väleihin täytettä ja marjoja. Nostele päälle loput marengit ja koristele tuoreilla marjoilla.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tuollaisia tehtiin aikoinaan mökillä useinkin marja- tai banaanitäytteellä. Todella herkkua. Mutta kun kaasu-uunissa ei valmistunut kunnon marenkia, niin nehän haettiin hallista tai suoraan Annan leipomon (Suomen parhaat valmismarengit!) myymälästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen parasta marenkia saa Annan marenkileipomosta <3 olet niin oikeassa. En ole ikinä onnistunut tekemään lähellekkään niin hyvää.

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa