Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Tomaattikeitto keventää


Se on kuulkaas soppakuukausi (ehkä kaksikin) alkanut, eikä tämä tarkoita keittopäivää kerran viikossa vaan keittoa lounaaksi joka päivä. Eikä mitään kermaisia keittoja vaan ravitsevia, ihania, lämmittäviä ja terveellisiä keittoja. Bongasin tämän tomaattikeiton-ohjeen Sopat-kirjasta ja muuttelin sitä oman mieleni mukaiseksi. Nyt sitä onkin tehty jo kaksi kattilallista eikä kyllästymisen merkkejä ole näkyvissä. Lapsia en ole pakottanut syömään tätä kuin muutaman kerran ja tottahan toki pikku kulinaristi tykkäsi ja toinen ei (yllätys).

Ollaan siis syöty Ison Murun kanssa parin viikon sisällä kaksi kattilallista tomaattikeittoa lounaaksi. Ensi viikonloppuna siirrytäänkin tuhdimpien patojen äärelle ja matka käy kohti Puolaa. Upea ääninen Andrea Bocelli esiintyy lauantaina Krakovassa ja siinä oli oiva tekosyy lähteä viikonloppulomalle tarkastamaan Krakovan ravintoloita.

Instan ja facenpuolelta tulee Krakovan päivityksiä livenä.

Edit: keitosta tulee aivan yhtä hyvää ilman sipulien kuullotusta. 




Tomaattikeitto

1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
n. 1l kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
3 rkl sokeria
1 rkl rakuunaa
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
1 fenkolinsiemeniä morttelissa murskattuna tai jauhetta
800 g (2 tlk) hyvää tomaattimurskaa

1 dl tuoreen basilikan lehtiä

2 lkt GoGreen valmiita punaisia linssejä (á 285g)
hyvää kinkkua paloiteltuna (määrä oman mielen mukaan.

Koristele:
Mustapippuria
Creme Fraiche

Paista sipulit miedollä lämmöllä öljyssä n. 10 minuuttia, älä ruskista. Lisää kaikki loput aineet basilikanlehtiä, linssejä ja kinkkua lukuunottamatta joukkoon ja anna pöhistä ilman kantta n. 30 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja soseuta sauvasekoittimella.

Lisää paketin ohjeen mukaan huuhdellut linssit ja kinkku. Kuumenna pieni hetki.
Tarjoa creme fraichen ja mustapippurin kera.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Kiitos inspiraatiosta, täytyykin taas alkaa syksyn tullen kokkailla erilaisia keittoja. :) Tämä ohje menee ehdottomasti talteen ja kokkausvaiheessa se luultavasti mukautuu vähän kermaisampaan kasvismuotoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista koska olisi ollut näin kova into keittoihin. Kesällä tuli nautittua niin paljon salaatteja, että nyt on saatava lounaaksi jotakin muuta eli taitaa tulla keittotäytteinen syksy :)

      Poista
  2. Pitääpä tehdä, mutta ilman tavis sipulia.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta