Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Tuliset lohitacot ja Cono Sur Bicicleta Riesling


Hip hei - elossa ollaan. Akut on ladattu ja ensimmäinen todellinen arkiaamu kohdattuna. Luovuus kukoistaa jälleen ja kokkaaminen tuntuu hyvältä - ympärysmitat tosin näyttävät hieman toisenlaista totuutta. Siitä kuitenkaan lannistumatta tartuin jo perinteeksi muodostuneeseen Cono Surin -haasteeseen ja tein Cono Surin Bicicleta Riesling 2013 -viinille ruokaparin. Ympärysmittoja mietitään sitten huomenna ja lenkkitossutkin tuli tänään tuuletettua ekalla lenkillä.

Koska syksy lähestyy uhkaavasti alkaa aasialainen ruoka jälleen maistumaan ja kun tämä viini kestää hieman mausteitakin, niin pakkohan sitä oli jälleen kokeilla.

EDIT: Kisa on käynnissä ja äänestämään päääset tästä, KIITOS niin paljon äänestäsi!
Kiitokset äänistä, tällä reseptillä mentiin semifinaaliin, josta finaaliin Pariisin (siitä voit lukea tästä, klik) ja tuotiin Pariisista voitto Suomeen!



Tuliset lohitacot

Asiaslaw

1/2 kg punakaalia ohueksi suikaloituna
2 porkkanaa, pitkiä lastuja suikaloituna juustohöylällä
2 kevätsipulia varsineen
1 ruukku korianteria silputtuna varsineen
3/4 dl suolapähkinöitä

Vinegretti
1 chili pienistettynä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
3 tl sesamöljyä
1/2 dl riisiviinietikkaa

Sekoita salaatin ainekset keskenään. Tee vinegretti, sekoita ja lisää salaatin sekaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Avokadosalaatti

2 avokadoa pieneksi paloiteltuna
2 limen mehu
1 punasipuli ohueksi siivutettuna
ripaus suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Teriyakilohi

1 kg lohta fileerattuna ja kuutioituna
öljyä

Teriayakikastike
1/2 dl soijaa
1/2 dl vettä
1/4 dl miriniä
3 rkl fariinisokeria
1 rkl inkivääriä hienoksi raastettuna

Suuruste:
1/2 rkl maizenaa
1 vettä

sormisuolaa

Sekoita kaikki ainekset suurusteenaineita lukuunottamatta keskenään.

Paista lohipalat kahdessa erässä pienessä määrässä öljyä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Lisää kaikki lohenpalat pannulle ja kaada teriyakikastike pannulle, anna poreilla hiljakselleen n. 5 minuuttia. Nosta lohenpalaset reikäkauhalla pannulta kulhoon ja ripottele kevyesti suolaa. Suurusta kastike. Kaada kastike lohipalojen päälle.

Kokoa tacot ja valuta teriyakikastiketta päälle.


Toivotaan, että tämä resepti lähettää minut niin pitkälle kuin pippuri kasvaa eli Chileen. Välietappina on Pariisi, jossa selviää kuka lähtee Chileen ja mukana tällä kertaa mukana ovat myös Ruotsi, Englanti ja Irlanti eli "panokset kovenee". 


Ihanaa alkanutta viikoa!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Aivan huikea resepti! Tätä testattiin meillä tänään ja vei kyllä kielen mennessään! Cono Sur testattiin samalla, joskin todetaksemme etten edelleenkään itse sovi yhteen chileläistä (valko)viinien kanssa, mieheni ei sentään yhtä nirso ole. ;) Kiitos ja kumarrus, mies kehui ruokaa maasta taivaaseen ja sen verran hyvään appeeseen on tottunut, että se on todellinen kunnianosoitus. Ps. Kävin äänestämässä, jo pelkkänä reseptinäkin ehdottomasti mielenkiintoisin! Toivon kovasti menestystä kisaan, resepti olisi ehdottomasti voiton arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi <3 ihana kuulla, että tykkäsitte siitä. Toivotaan parasta, ehkä onni suosii tänä vuonna :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa