Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mokkapalat part2


Syksy on saapunut ja makeanhimo sen myötä. Erehdyin tekemään muffinsseja edellispäivänä ja siitä se sitten lähti. Tänään iski suklaanhimo ja jostakin kumman syystä pöydällä ollut kookosmaitopurkki laukaisi mokkapalojen teon, selkeä ketjureaktio. Aika pienillä muutoksilla näistä tuli entistäkin maukkaampia ja vielä jäi takataskuun muutama kokeiltava uudistus. Suola teki ihmeitä tällekin reseptille ja kaneli sopii ihanasti pohjaan.

Äsken keittössä käydessäni totesin kahden suklaahiiren käyneen pellillä ja kuorrutteen kadonneen mystisesti. Ehdin sanoa muutaman valitun sanan, mutta sitten muistin - noinhan minäkin sen aikoinani tein. Onkohan tämä periytyvää?








Mokkapalat

Pohja
3 munaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja (Semper) tai vehnäjauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1,5 dl kookosmaitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
Ripaus suolaa

Kuorrute
450 g tomusokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
3 rkl sulatettua voita tai margariinia
6 rkl vahvaa kahvia

Päälle sormisuolaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Lisää kookosmaito ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi.
Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Tarjoile hieman lämpimänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Sama juttu meikäläisellä makeanhimon suhteen, ja kuinka sattuikaan; myös meillä leivottiin mokkapaloja sunnuntaina. Gluteenittomina, mutta aion kokeilla innoittamanasi kookosmaitoa ja inkivääriä seuraan satsiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, ettei syksystä tule pitkää :) Inkivääriä olisi uskaltanut laittaa enemmänkin, joten voit huoletta ripauttaa vähän lisääkin sitä. Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta