Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus viinit ja -menu


Taas yksi Viinipäiväntasaus juhlittuna ystävien kanssa. Viinit osuivat nappiin vaikka 2 niistä olikin uusia tuttavuuksia. Ruokaa oli riittävästi ja pöydässä vierähti monen monta tuntia mukavia rupatellen.

Viinipäiväntasauksen tapahtumasivusivuostolla oli huikeat 1600 osallistujaa ja sinne oli laitettu mukavasti kuviakin, kiitos siitä! Hauskaa on selkeästi ollut muuallakin. Tällaisella juhlalla näyttää olevan selkeä tilaus, vaikka Suomi ei mikään viinimaa olekkaan - mutta meistä voi tulla sellainen!

Seuraava Viinipäiväntasauksen päiväys julkaistaan piakkoin, seuratkaa Viinipäiväntasauksen facebook-sivustoa ja jos et ole vielä tykännyt siitä, niin sinne pääsee tästä.






Viineinä olivat:

Alkumaljana samppanja
Taittinger Nocturne Sec Sleever, Ranska Alkon tilausvalikoima
Chardonnay (40 %), Pinot Noir ja Pinot Meunier (60 %).

Olen aina pitänyt Taittingerin samppanjoista, mutta discopalloa muistuttava Taittingerin Nocturne oli uusi tuttavuus ja hyvä sellainen. Nocturne on puolikuiva samppanja ja ystävät tykästyivät tähän kovastikin. Kaikki eivät pidä yhtä kuivista kuohuvista kuin minä, mutta tästä pidin minäkin.
Maku: kuiva, hapokas, pehmeä, persikkaa ja aprikoosia

Sellaisenaan, jälkiruokien tai pateiden kanssa



Menneelle valkoviini
Hispano Suizas Impromptu Sauvignon Blanc, Espanja Alkon tilausvalikoima
Maistoin tätä ensimmäisen kerran FoodCampissä ja ihastuin viinin intensiiviseen väriin ja makuun. Toivottavasti tämä saadaan Alkoon hyllytavaraksi.

Tuoksu: Intensiivinen, kermainen, passionhedelmää, aprikoosia, kuminaa
Maku: kuiva, runsas, kermainen, hedelmäinen, lime

Tämä sopii loistavasti lohen kanssa. 


Aistien puhdistukseen samppanja
Taittinger Prestige Rosé Brut, Ranska Alko
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay

Yksi suurimmista rosésamppanja lemppareistani. Kun pitää valita samppanja, joka sopii ruoan kuin ruoan kanssa päädyn usein rosesamppanjaan.

Erittäin kuiva, hapokas, runsas, sitruksinen, punaisia marjoja



Tulevaisuudelle punaviini
Seghesio Old Vine Zinfandel, USA Alkon tilausvalikoima
Zinfandel 100%
Tuoksu: Hedelmäinen, kirsikkaa, lakritsia, luumua
Maku: Erittäin täyteläinen, pehmeät tanniinit, karhunvatukkaa, anista

Upea riistaviini. Dekantoin viinin korkilliseen karahviin, koska pulloa ei uskalla jättää auki banaanikärpästen lasketumisen pelossa.

Loistava viini riistalle tai punaiselle lihalle. 

Jälkkärin ja juustojen kanssa valkoinen
-  Château Roumieu 2011 Sauternes, Ranska Alko tilausvalikoima 0,375
Sémillon 89%, Sauvignon Blanc 10%, Muscadalle 1%

Aivan liian harvoin tulee ostettua jälkiruokaviinejä. Kohtuuhintaisia ja laadukkaita jälkkäriviinejä on yllättävän paljon. Tämä sopi aivan täydellisesti jälkkärinä olleen omenapiirakan ja juustojen kera. 

Tuoksu: Hedelmäinen, hunajaa, aprikoosia
Maku: Makea, hedelmäinen, kevyesti hapokas, hunajaa, aprikoosia, intensiivinen

















Illan menu:

Mätimousse

Routapaisti & valkosipulimajoneesi
Täytetyt salottisipulit
Tatti-mäti-creme fraiche

Omena-valkoviinipiirakka

Juustot & viikunahillo

Laitan reseptejä pikku hiljaa blogin puolelle ja linkitän tähän. Ravunpyrstöcocktail ja chorizo-herkkutattirisotto olivat loistavia uusia kokkailuja. Lohta & tartar on tehty aiemminkin blogissa, joten tuossa ylhäällä on jo linkki siihen. Omena-valkoviinipiirakka toteutettiin gluteenittomana, sen ohjeen löysin uusimmasta Viini-lehdestä ja se oli kieltämättä aika herkkua ja sopi aivan täydellisesti Château Roumieu jälkkäriviinin kanssa.

Kaikki ruoat tuotiin pöytään heti aluksi ja sen jälkeen rauhoituttiin nauttimaan pöydän antimista ja hyvästä seurasta. Tämä asettaa hieman vaatimuksia ruoalle, mutta routapaisti oli alunperinkin kylmää ja risotto onneksi säilytti lämpönsä, kunnes siihen saakka päästiin.

Maljoja kohoteltiin paljon, vanhoja muisteltiin ja tulevia suunniteltiin. Hauska ilta, kiitos Murulle ja ystäville.

Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä herkkuja :) pitää kokeilla kun laitat ohjeita. Mistä olet hankkinut tummat laatat jotka ovat esillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Laitan reseptejä piakkoin tulemaan.
      Nuo laatat on Mastermark Brandsista http://www.mastermarkbrands.fi/revol-posliini-kaikki_tuotteet-basalt. Olen käyttänyt niitä jo vuoden päivät, eivätkä ole menneet miksikään. Kestävät konepesun ja uunin eli ihan loisto-ostos.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta