Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pikasushi


Hirveä sushinhimo, mutta ei energiaa väkertämiseen.
Pikasushi pelastaa! Oikeaoppisesti sushiriisiä, sushietikkaa ja pallojen pyöritys, kaikki muu vierelle ja sushit rakennetaan lautasella oman mielen mukaan tai sitten laitetaan kaikki peräkanaa suuhun. Tämä on varmaan virallisesti nigirisushia pikana.

On sitä joskus sushia tehty pidemmänkin kaavan mukaan, mutta tällä kertaa näin ja hyvää tuli. Tämä on pelastavaa kotisushia, jonka saa pikaisesti lautaselle ja silti tai ehkä juuri siksi, se maistuu täydellisen hyvältä.

Kuvissa vilahtaa Magisson Black terracotta -karahvi, joka on ollut meillä kovassa käytössä. Kun karahvin upottaa muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, se pitää sisällön viileänä usemman tunnin ajan. Valkoviinille sekä vedelle aivan loistava ja kaiken lisäksi kaunis. Karahviin voi kirjoittaa vaikka liidulla kylkeen ja pesussa se lähtee pois.
Lyhdyn olen ostanut Zelected by houze -kutsuilta, aivan ihania juttuja.

Saatoi tähän mennä jopa hieman yli tunti, mutta se kannatti.








Sushietikka (2,5dl valmista lientä)

0,5 dl vettä
0,6 dl tomusokeria
1 dl riisiviinietikkaa
0,5 tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoittaen, tällöin saat tasaisen liemen. Kun liemi on kiehunut, jäähdytä.

Sushiriisi

5 dl sushiriisiä
6 dl vettä

1,5 dl sushietikkaa

Mittaa riisi ja vesi teflonpinnoitteeseen kattilaan, peitä tiiviisti kannella ja kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Keitä varovaisesti viisi minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä noin 20 minuuttia. Älä missään keittämisen vaiheessa poista kantta, jotta höyry ei karkaa.

Kaada valmis riisi mahdollisimman laakean astiaan, ja valuta sushietikka lastaa apuna käyttäen tasaisesti riisin päälle. Sekoita liemi riisiin varovaisesti leikkaavin vedoin. Jäähdytä kädenlämpöiseksi viuhkalla tai esimerkiksi paksulla sanomalehdellä.





Lisukkeet
- Kylmäsavulohta tai graavialohta
- Jokiravunpyrstöjä
- Kurkkua
- Porkkanaa
- Retiisejä
- Wasabia
- Soijaa
- Sushi-inkivääriä

Tonnikalatahna
- tonnikalaa ja hyvää majoneesia (Hellman´s) sekoitettuna sopivassa suhteessa


Avokadotahna
2 avokadoa
2 tl wasabitahnaa
2 rkl creme fraichea
1 sitruunan mehu
suolaa maun mukaan

Sekoita avokadonliha kaikkien aineksien kesken blenderissä tasaiseksi ja mausta suolalla.


Seuraava vaihe, dippaile sushipallerot wasabi-soijakastikkeeseen juuri sellaisena kuin itse haluat, joko täytteen kanssa tai ilman. Helppoa kuin heinänteko. Pallerot olivat oivan makuisia vielä seuraavanakin päivänä, joten saimme lounassushit samalla vaivalla.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Saako Porista jostakin sushia? Vietin siellä pitkästä aikaa kesällä paljon aikaa(pari kuukautta) enkä muista että sushia olisin nähnyt muualla kuin siinä pikakiinalaisessa Isossa Karhussa ja se ei ollut kovin hyvää...mutta hyvältä näyttää sen sijaan tämä sinun "pikasushi":)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauppahallissa oleva Maku tekee tilauksesta sushia perjantaisin ja siellä on ollut ihan hyvät sushit. Muutamien kauppojen tiskistä löytyy myös ennen viikonloppua, mutta kauppojen sushit ovat olleet täysin ala-arvoisia. Joten kotiversio peittoaa ne mennen tullen. Tuosta pikakiinalaisen sushitarjonnasta en tiennytkään, pitääpä tarkastaa, jos vaikka laatu olisi parantunut. Kiitos vinkistä :)

      Poista
  2. Onpa hauska idea! Pitää muistaa seuraavissa sushibileissä :)

    VastaaPoista
  3. Nam - tämä sinun blogisi on niin herkullinen, kiitos siitä! Selailin tekstejä läpi. Sana, joka mielestäni kuvastaa hyvin kaikkia julkaisujasi, on... elämänlaatu.
    Minäkin aloitin bloggaamisen, käypä kurkkaamassa! Olimme yhteyksissä viime vuoden alkupuolella päätyöni puitteissa, erään reseptikilpailun merkeissä - satutko muistamaan? Pysytään yhteyksissä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos <3 Mielestäni elämän pitää olla hyvää arkenakin, eivätkä odotukset saisi aina keskittyä lomiin ja viikonloppuihin. Näin yritän elää, välillä onnistuen ja välillä en :)
    Meillä on selkeä telepaattinen yhteys, laitoin sinulle sähköpostia noin 5 minuuttia ennen kuin tästä viestistä tuli tieto sähköpostiini. Loistavaa, että aloitit kirjoittamisen. Jään seurailemaan mielenkiinnolla blogiasi.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta