Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Bataatinnahka goes Mexico eli meksikolaisittain täytetyt bataatit


Aika moni olut toimii mausteisen ruoan kanssa paljon paremmin kuin viini.
Corona Extra on kevyt lager, joka nautitaan suoraan korkeakaulaisesta pullosta eikä lasista. Rituaaliin kuuluu, että pullon suu koristellaan limelohkolla ja usein ne limemehut sinne pulloon on puristettu, siis joskus nuoruudessa :)

Meksikolaisella ajatuksella lähdettiin ja lopputulos oli bataatinnahka meksikolaisella täytteellä. Pekonin meksikolaisuudesta en mene sanomaan mitään, mutta eikös pekoni sovi joka paikkaan eli myös Meksikoon?

 

Nyljetyt bataatit olivat maukkaita ja täyttäviä. Pekoni antoi suolaisuutta ja kuului ehdottomasti mukaan. Quinoaa olisi voinut laittaa jopa enemmänkin täytteeseen, mutta runsas tästä tuli näinkin. Kun päälle töräytti vielä Sriracha-kastiketta oli meksikolainen makunautinto valmis. Corona neutralisoi mukavasti mausteisuutta, eikä poltto jäänyt suuhun oluen jälkeen. Kastikkeen voi myös jättää päältä pois, jos ei tykkää kovin väkevästä.


Lisää reseptejä oluen kanssa löytyy Olut ja ruoka -kirjasesta, jonka voi tilata ilmaiseksi täältä. Hiljakkoin ilmestyi myös Aniko Lehtisen Yks olut -kirja,  en ole vielä sitä nähnyt, mutta paljon hyvää kuullut. Siinäpä oiva isäinpäivälahjavinkki oluen ystävälle, ehkä jopa Isolle Murulle, joka on suuri oluiden ystävä. 

Ja sitten reseptiin, joka sopii vaikka pikkujouluihin. Bataatit pystyy valmistelemaan etukäteen täyttöä vaille valmiiksi eli bataatit voi paistaa kypsiksi edellisenä päivänä, täytteen voi tehdä valmiiksi, juuston raastaa ja vasta hetki ennen tarjoamista halkaise bataatit, mausta, grillaa, laita täyte ja juusto ja käytä uunissa. Jos sattuu kiireinen päivä, ennakkovalmistelut ovat kultaa. Niin ja muista laittaa oluet kylmään.



 Bataatinnahka goes Mexico
8 annosta (gluteeniton)

4 bataattia

Täyte
oliiviöljyä
1 punainen paprika
400 g pakastemaissia
560 g mustapapuja (esim. 2 pkt GoGreenin käyttövalmiita)
2 valkosipulinkynttä
2 dl quinoaa
170 g pekonia

Mausteseos
3 rkl oliiviöljyä
1 limen mehu
1/2 rkl juustokuminaa
1rkl savustettua paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 rkl muscovadosokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä 
1rkl tuoretta korianteria silputtuna

150 g cheddarjuustoa raastettuna

Päälle
1-2 avokadoa paloina
Sriracha-kastiketta (väkevän ystäville)
korianteria

Tee bataatteihin haarukalla pistoja ja laita uuniin 200-asteeseen noin tunniksi tai kunnes ovat pehmenneet. 
Tee tällä välin täyte valmiiksi. Keitä quinoa paketin ohjeen mukaisesti valmiiksi. Paista pekonit pannulla rapeaksi, imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin ja leikkaa pekoni paloiksi. Laita pannulla loraus oliiviöljyä ja paista maissit, paprikat ja valkosipulit siinä, kunnes maissit saavat kevyesti väriä. Lisää huuhdotut mustapavut, pekoni ja quinoa maissiseokseen. 

Sekoita kaikki mausteseoksen aineet keskenään tasaiseksi.

Anna bataattien jäähtyä ja halkaise ne. Kaavi osa sisälmyksestä jäätelökauhalla tai lusikalla pois. Jätä lihaa kuitenkin reilusti kuoreen kiinni. Sivele mausteseos bataattien sisäpinnalle. Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle kuori puoli ylöspäin ja laita grillivastuksen alle n. 5 minuutiksi. 
Käännä bataatit ja lisää täyte. Raasta juusto ja lisää raastetta reilusti jokaisen bataatin päälle. Laita uudelleen uuniin grillivastuksen alle, kunnes juusto on sulanut. 

Lisää päälle avokadoa paloina, jos tykkäät mausteisuudesta, lisää Sriracha-kastiketta ja koristele korianterilla.

Bataateista kaavitut lihat voi käyttää lisukkeena muille ruoille tai ottaa mukaan leivontaan.

--------------------------





Yhteistyössä Blogirinki & Sinebrychoff
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Nam! Kylläpäs tulikin nälkä näitä kuvia ihaillessa. :)

    VastaaPoista
  2. VOI NAM! Tämä idea pitää muistaa :)

    VastaaPoista
  3. Ooooo nami! Pitääkin testata! :)
    xx J

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta