Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Bulgogi Johannan tapaan


Jaahas, mikä on tämän ruoan nimi. Onko tämä versio bulgogista vai yakinikusta vai jotakin aivan muuta? Olisiko Korean suuntaan vai sittenkin Japaniin? Otetaan varman päälle ja nimetään Johannan tapaan, niin ei tule kardinaalimunausta. Pääasia on kuitenkin se, että ruoka on maistuvaa, nimestä viis. 


Taitaa tästä talvesta tulla inkiväärin, chilin ja valkosipulintäyteinen. Se on minun tapani saada sisäistä energiaa talvella. Tämä vinegretti toimii oikeastaan minkä tahansa lihan kanssa. Kun joulukinkusta ovat rippeet jäljellä, kannattaa tuunata sitä tällä vinegretillä. Uskoisin, että toimii myös lohen kanssa. Tässä ruuassa sitä pirskotellaan lihalle ja riisille kostukkeeksi. Kokonaisuus on ihanan mausteinen ei ollenkaan terävän chilinen. Puolikuiva valkoviini sopii oivasti juomaksi. Vanhoista suosikeista vaikkapa Kungfu Girl. Tällä reseptillä osallistutaan Kotitilan reseptikilpailuun

Mausteista maanantaita ja hei, enää kuukausi jouluun. Olen auttamattomasti myöhässä fiilistelystä tänä vuonna!



Bulgogi Johannan tapaan

600 g naudan sisäpaistia

Leikkaa lihaa hieman kohmeisena mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lihan leikkaus onnistuu toki myös sulaneesta lihasta, mutta on hieman haastavampaa.

marinadi:
1/2 dl soijaa
2 rkl sakea
3/4 dl fariinisokeria
2 valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl seesamöljyä
hyppysellinen mustapippuria

paistamiseen rypsiöljyä

3 kevätsipulia
2 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita marinadi. Anna lihan marinoitua 2-6 tuntia. Tee sillä aikaa vinegretti. Ota liha lämpimään tuntia ennen paistamista. Lämmitä öljy wokpannussa lisää lihat ja paista kovalla lämmöllä neljässä erässä, kaada pannun pohjalle jäävä liemi pois joka pannullisen jälkeen. Lisää lopuksi kevätsipulit, seesaminsiemenet ja paista vielä hetki. 

vinegretti:
2 rkl hienoksi pilkottua valkosipulia
2 rkl hienoksi pilkottua inkivääriä
1 chili pilkottuna
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
1 tl seesamöljyä
2 rkl fariinisokeria
mustapippuria myllystä

Jasmiiniriisiä

Yhdistä kaikki vinegretin ainekset kannellisessa astiassa ja mausta mustapippurillla. Sekoita hyvin ja laita kylmään. Anna makujen tasaantua hetki.

Tarjoa liha ja vinegretti jasmiiniriisin kanssa. 



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa