Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Cono Sur - Pariisin finaalin tunnelmat


Unenomainen Pariisin matka on vain muisto. Välillä tulee tunne, että mahtoiko se sittenkin olla uni. Keittiön pöydällä oleva paperi kuitenkin kertoo voitosta ja odottavasta Chilen matkasta. Huusinko jo Suomessa jiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaa, ainakin Eiffel-torni kuuli huutoni Pariisissa.

Torstai-iltana laskeuduimme Suomi tiimin vahvuudella Pariisin. Tiimiin kuului Ison Murun lisäksi kolme Cono Surin maahantuojan edustajaa Tuomas Meriluoto, Riitta Välitalo-Ferreira ja Janina Vierre. Tiesin jo tässä vaiheessa, että matkasta ei voi tulla muuta kuin upea. Kirjoitan teille erikseen postauksen torstai-illan ravintolastamme, koska se Hotelli Costes todellakin ansaitsee sen.



Voisinpa sanoa heränneeni pirteänä ja skarppina kisa-aamuun, mutta ei. Minun hotellinukkumiseni valitettavan harvoin tarkoittavat sitä, eikä niin käynyt nytkään. Tankkasin aamiaisella itseni täyteen hedelmäsokereita, jotta vireystila saatiin hyvään sokerihumalaan ja sitten menoksi.
Suuntasimme L´Atelier des Sens´is -nimiseen kokkikouluun, jossa meitä odottivat täydet keittiövarusteet, raaka-aineet, kokkihatut, essut ja kaikki muut mahdolliset tarvittavat vipstaakit.

Ruotsin Anna

Irlannin Claire ja Billy









Mutta kuka oli kisapaikalla? Ruotsilla oli oma PR-lady, Cono Surin Ruotsin edustaja ja tietysti kilpailija, ihana Anna.  Irlannin edustajat, 46-vuotta naimisissa ollut pariskunta Billy ja Clare, olivat kuin vastarakastunut pari ja mikä huumori - huippuluokkaa. Heidän mukanaan tulivat Irlannin Cono Surin edustaja sekä lehdistön edustaja. Näiden lisäksi Ranskasta, Chilestä, USAsta oli joukko Cono Surin edustajia, Cono Surin toimitusjohtaja ja pääviinintekijä Adolfo Hurtado sekä Chris Carpentier, Chilen Masterchef-kisan tuomari, ravintoitsija, tv-kokki ja kirjailija. Kuulemma paikallinen "Tomi Björck", se on muuten paljon sanottu se. Lisäksi tuomaristossa oli Tescon viiniedustaja Jo Mansell, UK. Aikamoinen jengihän meitä oli ja sen mukainen fiilis. Poskisuudelmia lenteli kahden päivän aikana niin paljon, että jäi oikein kaipaamaan tätä ihanaa tervehtimistapaa.

Kisa aloitettiin kuohuviinillä. Kokkaamaan ei tultu piukka pipo päässä vaan rennolla otteella, mutta ammattimaisesti tottakai, olihan kyseessä kilpailu. Cono Surin Sparkling Rosé asetti moodin oikeaan ja edessä oli enää pahin - kokkaus.


Minun oma apukokkini


Me siinä välillä vähän Adolfon kanssa skoolailtiin
Jokaisella edustajalla oli oma pöytänsä ja kokkailu tapahtui avoimessa tilassa, jossa kaikki seurasivat tapahtumia ja jutustelivat toistensa kanssa, niin myös me. Hillitön puheensorina monella eri kielellä täytti keittiön yhdessä toinen toistaan upeampien tuoksujen kanssa. Laseja kilisteltiin ja salamavalot vilkkuivat. Pöydillä oli erilaisia juustoja ja leipää, joita saattoi napata huikopalaksi ohimennessään.

Tuomaristo valmiina maistamaan Irlannin annosta


Reilun kahden tunnin kuluttua jokainen kilpailija esitteli annokset tuomaristolle ja loput ruoat jäivät kaikkien maisteltaviksi. Tuomariston edustajina olivat Adolfo Hurtado toimitusjohtaja ja pääviinintekijä Cono Sur, Chile, ruokapuolen moniottelija Chris CarpentierChile ja Jo Mansell Tescon viiniedustaja, UK. Chris Carpentier on sama mies, joka kokkasi semifinaalien annokset ja päätti Pariisin kilpailun edustajat. Joka maastahan oli semifinaalissa mukana kolme edustajaa.


Chris kokkaa meille
Kun kokkaukset, esittelyt ja maistelut olivat ohi nautittiin Chris Carpentierin luomaa ankka-herkkutattipastaa ja se oli just niin hyvää kuin miltä se kuullostaakin. Täysin voipuneena nautimme lasilliset viiniä ja olo oli kaikkensa antanut. Parhaani tein (ja Iso Muru auttoi), mutta mihin se riittää jäi nähtäväksi iltaan. Kaikki blogini facea ja instaa seuraavat tietävät, että perheemme söi koko viikon tulisia lohitacoja. Lapsille laitettiin tacojen sijaan välillä pastaa, burrittoja ja perunaa, mutta aina oli sitä samaa teriyakilohta. Eivät purnanneet, vaan tykkäsivät tai sitten vain olivat kerrankin hiljaa.

Viimeiset säädöt asetteluun. Riitta toimii laaduntarkkailijana.

Tässä vaiheessa on helppo hymyillä. Kaikki on annettu.

Illalla hotellin edessä odotti neljä taksia, osoite salainen. Ilmaan oli heitetty veikkauksia Michelinravintoloista, Eiffel-tornista ja sitä rataa. Me päädyimme Eiffel-tornin jalkojen juureen (lähes) Seinen rannalle jokilaivan eteen. Edessä oli yksityisristeily illallisella Seinellä. Olisiko joku muu kohde voinut ylittää tämän - EI.  Pariisilla oli kaunis iltapuku, joka huumasi minut täysin. Tila oli euforinen. Ympärillä paljon tuiki tuntemattomia ihmisiä, jotka tuntuivat tutuilta. Oma Rakas ja Eiffel-torni. Kuohuvaa ja poskisuudelmia.







Illallinen oli katettu. Laivan kokki oli valmistanut meille ruoat. Alkupaloja lohesta, pääruokana ankkaa ja jälkkärinä suklaakakkua. Ruoka oli hyvää, mutta olisin voinut syödä vaikka pizzaa eikä fiilis olisi tästä latistunut. Viinit olivat tietysti Cono Surin omia 20 Barrels Sauvignon Blanc, 20 Barrels Syrah, 20 Barrels Cabernet Sauvignon ja  Ocio Pinot Noir. Ehdottomana lempparinani Ocio.

Olimme palanneet takaisin satamaan Eiffelin juurelle ja oli aika julistaa voittaja. Olin jo voittaja, ainakin minusta tuntui siltä - kaksi päivää näiden ihanien ihmisten kanssa Pariisissa hauskaa pitäen. Se ei kuitenkaan ollut vielä tarpeeksi, olinhan tilannut universumilta matkan Chileen. Christopher Carpentier luonnehti annostani makujen ilotulitukseksi ja minä en ollut uskoa korviani - voittaja on Suomi!



Siitä alkoivat bileet, jossa juhlivat kaikki. Biletimme laivalla DJ tahdissa pitkälle aamuyön puolelle. Uskon, että sain monen monta uutta ystävää, joiden kanssa tiet tulevat vielä kohtaamaan useasti, mutta viimeistään vuoden päästä Chilessä.

Tiedättekö muuten, että sadekaan ei tunnu Pariisissa samalta. Se tuntui yöllä satelevan sellaisia keveitä, hienostuneita pisaroita pariisilaiseen tapaan ja minä nautin - siitäkin.

Kiitos Cono Sur, Suomi tiimi ja kiitos ihanat lukijani - te äänestitte minut semifinaaliin, kevyt ranskalainen poskisuudelma teille kaikille!

Voittoisa tuliset lohitacot-resepti löytyy täältä.
Ruotsin resepti täältä ja Irlannin täältä.

Jutun kokkikoulun kuvat on ottanut Janina Vierre, kiitos!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
18 Comments
Share :

18 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon vielä kerran, todella hienoa!

    Kokeilenpa heti tehdä näitä sinun tacoja viikonloppuna kun meille on tulossa pari ystäväpariskuntaa syömään. En tiedä mahtaako samaa viiniä löytyä täältä mutta katsotaan;) Jos ei niin sitten valitaan jotakin kalifornialaista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Kerrohan sitten mitä tykkäsit. Aika paljon annos muuttuu riippuen chilin ja inkiväärin vahvuudesta. Kisassa meille sattui erittäin tömäkkä inkivääri, joka kuitenkin oli hyvä juttu. Chilit otin mukaan kotoa, jotta niiden voimakkuudessa ei tule yllätyksiä. Jos tätä viiniä ei löydy, ota tilalle joku puolikuiva tai joku jossa on kuitenkin maussa hieman makeutta. Toimii paremmin kuin kuiva :)

      Poista
    2. Heippa:) Todella hyvää oli! Kiitos ihanasta reseptistä! Vieraamme joille tätä tarjosin ovat Hong Kongista kotoisin (Kiinasta) ja heille maistui todella hyvin! Alkoholin kanssa kävi niin että vieraamme kertoivat jo etukäteen että eivät juo alkoholia joten ateria mentiin läpi vihreän teen kera joka sopi myös ruuan kanssa hyvin yhteen:) Fariinisokerin korvasin kookossokerilla muuten tein ohjeen mukaan.

      Poista
  2. Kiitos tästä postauksesta. Ihan kuin itse olisi ollut mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntui matkalla lukemieni kommenttien perusteella, että iso osa teistä olikin :)

      Poista
  3. Postaus nappasi hienosti tunnelman! Olen tainnut jo onnitella kaikilla foorumeilla, mutta olkoon, vielä yksi onnitteluposkisuukko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Nanna! Täältä lähtee suukot takaisin. Ihana tapa jonka voisi ottaa käyttöön myös Suomessa tai ainakin ruokabloggaajien keskuudessa :)

      Poista
  4. iiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnaaaaaaaaaa <<3 upeasti välittyivät finaalin fiilikset :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niiiiiiiiiiiiiiiiiin todellakin on <3 Kiitos Muru ja toivottavasti taas pian nähdään!

      Poista
  5. Onneksi olkoon, hieno juttu! :) Tosi hieno. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelle <3 joskus sentään onnistuu :)

      Poista
  6. Ja onnen poskisuukko täältäkin vielä kerran! Upeaa!!!

    VastaaPoista
  7. Ihan mahtava kokemus ,ja vielä kerran onnittelut:) Ihana matka teillä tiedossa;Etelä-Amerikka on niin kiehtovan ihana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael, sitä todellakin odotetaan - eikä olla koskaan aiemmin oltu siellä suunnalla.

      Poista
  8. Ooh, onneksi olkoon! Kuulostaa ja näyttää ihan mahtavalta reissulta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 Chile kuullostaa tosi kiehtovalta maalta ja ainakin tuli jo todettua, että ihmiset ovat aivan ihania.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta