Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Herkkutatti-vuohenjuusto crepet


OivaParin viimeisessä osakilpailussa etsittiin gourmet katuruoka makuparia Mumm Cordon Rouge Brut -samppanjalle. Mielestäni samppanjalle sopii lähes kaikki ruoat ja jos ei sovi, niin sitten juodaan ja syödään erikseen. Niin yksinkertaista se on, vai onko sittenkään? Mielipiteitä on monia. Toki täydellisiä liittoja on ihana nauttia. Tarkoitin lähinnä, että sellaista ruokaa ei ole olemassakaan, että minä kieltäytyisin samppanjasta sen vuoksi, ettei se sopisi ruoan kanssa. Samppanja on minulle viineistä rakkain. Mielellään erittäin kuivana ja ilmaisena vai miten se sanonta menikään.

Mumm Gordon Rouge Brut on kuiva, hedelmäinen samppanja. Maku on keskitäyteläinen ja siinä on sitrusta, mineraalisuutta ja hippunen omenaa. Mumm Cordon Rouge on vuosikerraton samppanja, joka on sekoitus 77 eri viinistä tarhoilta, joista 7 on Grand Cru -luokiteltuja tarhoja.

Mummin samppanjalle ei tarvinnut kauaa miettiä makuparia. Tällä kertaa lähdettiin Ranskaan, ehkä taannoisella Marokon matkalla oli vaikutusta asiaan. Nyt kuitenkin halusin ruoasta gluteenittoman ja näin myös minulle sopivan. Tein crepet riisijauhoista, joka teki niistä neutraalin makuiset ja antoi tilaa hienostuneelle täytteelle, johon oikeutetusti kuuluvat herkkutatit. Nämä crepet käyvät yhtä hyvin myös makean täytteen kanssa.

Crepejen hienostunut täyte komppaa erittäin sujuvasti samppanjan kanssa. Samppanjan aromit korotuvat ruoan kanssa eivätkä peitä ruoan nyansseja. Täydellinen liitto on syntynyt. Ruoka ei sinänsä ole mikään monimutkainen, mutta eihän katuruoan kuulukaan olla.

Avatkaahan joskus raskaan työpäivän päätteeksi samppanjapullo ja nauttikaa lasillinen arkiruoan kanssa. Arki väistyy ja yleensä myös väsymys ja ruokakin maistuu juhladinneriltä konsanaan. Kumma vaikutus pienen pienillä kauniilla kuplilla.

Ihanaa maanantai-iltaa!

PS. Hippu voi oikein hyvin. Gourmet mäykkymme söi salaa eilen (klik) aika määrän karamellisoituja sipuleita homejuustolla höystettynä ja sai aikaan pienen paniikin. Vointi on kuitenkin ollut tänään täysin normaali, joten ehkä pääsimme säikähdyksellä tällä kertaa.








Herkkutatti-vuohenjuusto crepet


Herkkutattimuhennos

voita paistamiseen
1/2 isosta keltasipulista pieneksi paloiteltuna
120g pakastettuja herkkutatteja
125 g täysrasvaista creme fraichea
1 tl rakuunaa
sormisuolaa
1 tl rosepippuria

Kuullota sipulit voissa läpikuultaviksi. Lisää pakastetut herkkutatit ja anna hautua sipuleiden kanssa, kunnes ovat sulaneet. Lisää creme fraiche ja anna muhia n. 5 min. Lisää ripaus sormisuolaa ja rosepippuria ja rakuunaa.

Crepet gluteeniton
4 isoa

2 munaa
2,4 dl riisijauhoa
2,4 maitoa
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Sekoita muna, riisijauho, maito ja suola haarukalla tasaiseksi. Paista pannulla voissa. Tämä taikina on aika tanakkaa, joten kun laitat pannulle kauhallisen taikinaa. Kääntele pannua nopeasti, jotta taikina leviää.

- 4 rkl levitettävää vuohenjuustoa
- rosepippuria


Täytä crepet  herkkutattimuhennoksella. Lisää jokaiselle crepelle levitettävää vuohenjuustoa ja koristele rosepippurilla. Tee crepestä tötterö tai rulla ja tarjoile.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia oot napannut ja ihanasti aseteltu on annoskin. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanalta:) Itsekin tykkään käyttää lätyissä riisijauhoa;kun se antaa vähän rapeuttakin sen gluteenittomuuden lisäksi.
    Ja onneksi Hipulle ei käynt pahemmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisijauho oli mukava löytö, pitää oikeasti tutkia vähän netistä mihin kaikkeen sitä voisi käyttää.
      Hippu pikku kulinaristi taisi selvitä pelkällä säikähdyksellä, ei ainakaan vielä mitään oireilua :)

      Poista
  3. Kauniita kuvia ja on tosi herkullisen näköistä:P

    Kävin myös ihailemassa teidän mökkikuvia. Tosi kivan näköiseksi olette rempanneet ja laittaneet! Mun suku on äidin puolelta Porista kotoisin ja meillä oli siellä yhdessä saaressa mökki jota kaipaan todella paljon. Niin paljon että nyt kun toin mieheni ekaa kertaa tänä kesänä Poriin niin aloimme kummatkin miettimään mahdollisuutta hankkia mökki sieltä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna :) Ymmärrän yskän ja paluuta ei ole, mökkikuume vie mennessään. Etuoveen vahti päälle ja tervetuloa takaisin Poriin <3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta