Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Inkivääritorttu omenalla


Olen selaillut ihaillen Sini Visan alias Kinuskikissan uusinta kirjaa Kinuskikissan helpot suosikit. Ihania reseptejä ja tiedän, että tämän naisen reseptit toimivat. Miten helppoa olisikaan ilman vilja-allergiaa. Kaikki toimii hyvin vehnäjauhoilla, mutta gluteenittomilla ei läheskään aina. Elämässä pitää olla haasteita, mutta aika riesa tuo gluteenittomuus on leivonnassa - ainakin minulle.

Kirja on jaoteltu kakut, kuivakakut & muffinit, leivokset & piirakat, pullat & pikkuleivät, makeiset, leiväto, suolaiset leivonnaiset -osioihin. Ohjeet ovat selkeitä ja ylimääräisiä vinkkejä on aina tarjolla, joten kirja sopii myös aloitteleville leipureille. Raaka-ainelistat eivät ole pitkiä eivätkä ohjeet monimutkaisia. Myös kauniit kuvat ovat leipurin omaa käsialaa.

Kirjasta löytyy paljon perusreseptejä kuten mokkapalat, rabarberipiirakka, mustikkapiirakka ja unelmatorttu, mutta myös ei niin tuttuja kuten punssitorttu ja popcorn-kakku. Tällaiselle kirjalle on aina käyttöä.

Otin härkää sarvista ja aloin taas kokeilemaan, jos vaikka tänään tähdet olisivat oikeassa asennossa. Punssitorttu kuullosti herkulliselta ja päätin kokeilla sitä gluteenittomana. Paitsi, ettei meillä ollut punssia. Pitkällisen miettimisen jälkeen päädyin inkiväärilikööriin. Nyt googlasin inkiväärilikööriä ja ilmeisesti sitä ei enää tänä vuonna ole Alkon valikoimassa, mikä on todella harmi. Se olisi ollut erittäin monikäyttöinen niin juomana kuin ruoanlaittoon käytettynäkin. Huom! tämä ei sitten sovi lapsille vaan on aikuisten jälkkäri. Toki liköörin voi korvata vaikka punssiaromilla, jolloin tämä käy koko perheelle.

Tästä tuli aivan järjettömän hyvänmakuinen. Pohja ei ollut täydellinen, mutta hyvä+ sentään. Tätä tehdään aivan ehdottomasti jouluna.



Inkivääritorttu (Punssitorttu)
gluteeniton

Gluteeniton pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper fin mix)
1tl leivinjauhetta

Inkivääritäyte (punssitäyte):
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
2 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl inkiväärilikööriä /punssia
2 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Omenakuorrute:
450 g omenoita (3-4 omenaa)
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 rkl vettä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sekoittaen. Levitä taikina nuolijalla voideltuun piirakkavuokaan tai irtovuokaan. Paista pohjaa 200-asteessa n. 15-20 minuuttia.

Valmista kiisseli pohjan kypsyessä. Sekoita kattilassa maissitärkkelys ja sokeri. Lisää maito ja keltuainen. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Lisää vaniljasokeri ja likööri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon jäähtynyt kiisseli ja vaniljakreemijauhe. Levitä täyte pohjan päälle. Laita torttu odottamaan jääkaappiin.

Kuori omenat ja poista omenakodat. Leikkaa lohkoiksi. Laita kattilaan omenalohkot, fariinisokeri, kaneli ja vesi. Keitä lieden keskilämmöllä, kunnes omenat ovat pehmenneet (5-10 minuuttia). Jäähdytä. Levitä täyteen päälle.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa