Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Itsenäisyyspäivän menu


Pitkän lenkin jälkeen aloitimme Ison Murun kanssa ruokavalmistelut ja muutama tunti vierähti keittiössä askarrellen. Simpukat tehtiin hyväksi havaitulla reseptillä. Sitruunarisoton ja karpalosemifreddon reseptit napattiin uusimmasta Viini-lehdestä. Sitruunarisotto oli loistava ja erittäin sitruunainen, joka sopi mielestäni riistalle todella hyvin. Sitruunaisuus oli lasten mielestä liiallinen, joten ehkä sitruunankuorta voisi laittaa hieman vähemmän, varmaankin yhden sitruunan kuori olisi riittävä. Voita humpsahti hieman enemmän ja siinä samalla taisi humpsahtaa myös hieman reilummin parmesania. Voita ja parmesania ei vain voi olla liikaa.

Herkuttelun jälkeen vuorossa oli linnan juhlat ja näin rauhallisissa merkeissä kului meidän itsenäisyyspäivämme. Tässä on menty hetki niin lujaa, että oli aivan ihanaa rauhoittua kotiin.

Sunnuntain suuret ulkoilusuunnitelmat sulivat vesisateeseen. Iltapäiväsaunan jälkeen lämmitimme eilistä risottoa, paistoimme vasan sisäfileestä pihvit ja teimme uuden herkkutattikastikkeen. Nautiskelimme jälkkäriä kuuman kinuskikastikeen kera. Ulkona satoi vettä ja tuuli vihmoi. Sytytimme kynttilöitä ja teimme kasan sohvan nurkkaan ja katsoimme aivan ihanan koko perheen leffan Onneli ja Anneli, joka oli sekoitus Peppi Pitkätossua, Harry Potteria ja Maija Poppasta, eihän sellainen elokuva voi olla huono.  Sunnuntait ovat parhaita! 

Ihanaa sunnuntai-iltaa!





Jälkkäriksi teimme karpalosemifreddoa, marenkia ja kinuskikastiketta. Tämä toimisi vaikka joulu jälkkärinä ja kaiken voisi tehdä ennakkoon valmiiksi. Kinuskikastikkeen saa uudelleen lämmitettyä pöytään tuotaessa. Kinuskikastikkeen tein reseptistä poiketen tupalana ja fariinisokerista.

Viinivalinnat osuivat täydellisesti nappiin. Perjantain viinivinkkinä ollut Nicolas Feuillatten samppanja oli täydellinen yhdistelmä sinisimpukoiden kanssa kuten myös täyteläinen, keskitanniininen Soprasasso punaviini pääruoan kanssa. Tämä punaviini saattaisi toimia myös joulupöydässä kinkun kanssa.

-------------------


Itsenäisyyspäivän menu


Alkuruoka
- Nicolas Feuillatte Millésimé Chardonnay Brut 2006


Pääruoka
Hirven ulkofile, herkkutattikastike ja fenkoli-sitruunarisotto


Jälkiruoka
Karpalosemifreddo, marenki ja kinuskikastike

----------------------





Fenkoli- sitruunarisotto
4annosta
2 fenkolia
2 sitruunaa
2 dl valkoviiniä
1 dl vettä
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1–2 rkl voita
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
ripaus sokeria
200 g risottoriisiä
50 g voita
50 g parmesaania raastettuna
Koristeluun
mintunlehtiä
Leikkaa fenkoleista vihreät varret irti ja viipaloi ne. Paloittele myös vaaleat mukulat.
Laita fenkolin vaaleat mukulat, kahden sitruunan mehu, viini ja vesi tehosekoittimeen.
Aja sileäksi liemeksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksua. Siivilöi.

Kuullota sipulit ja fenkolin vihreät osat laakeassa kattilassa voissa.
Mausta suolalla, valkopippurilla, ripauksella sokeria ja kahden sitruunan raastetulla kuorella.
Lisää riisi ja kuullota hetki.
Lisää pienissä erissä fenkoli-sitruunalientä kattilaan. Sekoita risottoa koko ajan, kunnes riisi on al dente.
Lisää lopuksi voi ja parmesaani.
Koristele annokset mintunlehdillä.



Karpalosemifreddo, kinuskia ja marenkia
4 annosta

Semifreddo
1vaniljatangon siemenet
2 keltuaista
1/2 dl sokeria
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
3 dl jäisiä karpaloita

Halkaise vaniljatanko pitkittäissuunnassa ja kaavi siemenet talteen.
Vatkaa keltuaiset, vaniljan siemenet ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja kolmannessa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele valkuaiset ja
kerma varovasti keltuaisvaahdon sekaan.
Lisää jäiset karpalot ja sekoita. Kaada massa pakastusrasiaan ja nosta pakastimeen vähintään 4–5 tunniksi. Anna pehmentyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Marengit
2 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Pursota vaahto leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin tunti 120-asteissa uunissa.
Kinuski
2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa

Sekoita sokeri ja kerma kattilassa ja anna kiehua kunnes seos paksunee vähän. Sekoita aina välillä.

Pyörittele semifreddosta palloja, laita päälle marenkihiput ja viimeistele kuumalla kinuskikastikeella
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

  1. Ah, simpukoita! Aivan liian harvoin tulee tehtyä.

    VastaaPoista
  2. Niin tuleekin, sitä paitsi askartelu on kivaa :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näköinen jälkiruoka-annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, arvaa kävinkö vähän väliä pakastimella täydentämässä lautasta :)

      Poista
  4. Ei voi olla totta kuinka paljon alkoi tekemään mieli sinisimpukoita... hyvä ohje.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta