Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Uuden vuoden juomat ja miten kuohuviinipullo avataan


Jouluviinivinkkejä tuli niin reippaasti, että sieltä löytyy myös mukavia viinejä uudelle vuodelle. Tässä kuitenkin muutama viini, jotka haluan vielä ottaa esille. Muistakaa laittaa kuohuviinit ajoissa kylmään, jotta ne ovat hyvin jäähdytettyjä avatessa. Edes samppanja ei ole hyvää lämpimänä. Hyvä viini kruunaa ruoan kuin ruoan eli jos pöydässä on nakkeja ja perunasalaattia, sopii samppanja niidenkin kanssa aivan  loistavasti.



Jos pöydässä on herkullista tummaa liharuokaa, punaviiniksi
Luigi Einaudi Barolo Terlo 2010 39,70€
Erittäin täyteläinen, tyylikäs ruokaviini



Punaviini pataruoalle, linnulle, pizzalle ja pastalle
Maycas del Limari Reserva Especial Pinot Noir 2013 19,89€
Keskitäyteläinen monikäyttöinen ruokaviini



Valkoviini tacoille, aasialaiselle ruoalle, nakit ja perunasalaatti
Puolimakea, hinta-laatusuhteeltaan loistava valkoviini.
Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua


Kohtuuhintainen samppanja maljajuomaksi, mutta tämä käy myös ruoan kanssa 
André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs Brut 29,90€
Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua





Jälkkärilikööri tai lasillinen punaista kuohuvaa
Luonnon raaka-aineista valmistettu likööri sisältää vadelmia ja mustaherukoita, autenttista Madagaskarin vaniljaa, hunajaa, yrttejä ja XO-konjakkia.

Aivan huikean intensiivisen makuinen likööri. Nautitaan sellaisenaan tai laita kuohuviinilasiin 2 cl ja sekoita. 





Jouluviinivinkeissä ja itsenäisyyspäivänvinkeissä oli muutamia erinomaisia kuohuvia, jotka kannattaa kurkata tästä.

Kuohuviinille on hyvä olla oma korkki, jolla voi avaamisen jälkeen estää turhan kuplien karkailun. Vacuvinin korkki on mekanismiltaan loistava, koska korkkia ei tarvitse poistaa kaatojen välillä. Mekanismi avaa keskelle kaatoreiän ja korkki toimii samalla kaatonokkana. Huono puoli on, että tämä korkki ei käy aivan kaikkiin samppanjapulloihin. Toiminnan voi kurkata tästä mainospätkästä. Jos joku teistä on testannut erilaisia kuohuviinin sulkijoita, niin kertokaahan mikä on paras kupliensäilyttäjä.


Ohessa vinkit kuohuviinipullon avaukseen. Niin ja naiset, me saamme kuohuviinipullon auki, mutta jätetään se miesten tehtäväksi. 



1. Ennen avaamista kuohuviinipullo on laitettava riittävän ajoissa jäähtymään. Jääkaapissa oikean tarjoilulämpötilan saavuttaminen vie 2–3 tuntia. Viinin voi jäähdyttää myös viinijäähdyttimessä, joka täytetään puoliksi jäillä ja puoliksi vedellä. Sopivan tarjoilulämpötilan saavuttaminen kestää jäähdyttimessä noin 20 minuuttia.

2. Pullon suuosaa suojaava foliopaperi poistetaan ja korkin päällä oleva rautalanka irrotetaan.

3. Pullon pohjasta otetaan tukeva ote oikealla kädellä. Korkki nojautuu vasemman käden kämmenpohjaan. Pullo on vinossa asennossa, kaulaosa on hiukan ylöspäin ja osoittaa avaajasta poispäin. Oikealla kädellä pyöritetään pullon pohjaa, ja vasen käsi jarruttaa pullon suulta lähtevää korkkia.

4. On hyvä varata puhdas pyyhe ranteelle siltä varalta, että viini kaikista varotoimista huolimatta pursuaa ulos. Lasit on myös hyvä pitää lähettyvillä, jotta viinin saa heti kaadetuksi.

5. Nauti kuohuviini hyvässä seurassa jäähdytettynä!


Lähde: Alko.fi
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tuo jälkkärilikööri voisi olla kokeilemisen arvoinen.Kiitos taas hyvistä vinkeistä ja Hyvää Uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en sitten ymmärrä miksi kommenttini ei tule perille. Olisin vaan Sari sulle jo aiemminkin toivotellut hyvää uutta vuotta!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta