Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Thaimaalainen kanakeitto


Täyteläistä, lempeää, kermaista, lämmittävää, mausteista, täyttävää, mutta silti kevyttä eli aivan täydellinen kanakeitto by Iso Muru. Valitettavasti keitosta ei ollut kuvausvaiheessa jäljellä kuin liraus ja sitäkin minulla oli niin kiire syödä että kuva jäi aivan hirvittäväksi. Älkää kuitenkaan antako sen hämätä vaan kokeilkaa tätä, se vie kielen mennessään ja ymmärrätte miksi tällaista syödessä ei vain yksinkertaisesti ehdi kuvaamaan. Toimii myös lämmitettynä, jos on sattunut jäämään ylimääräistä, mikä on epätodennäköistä. 




Thaimaalainen kanakeitto


500 g broilerinrintaa
5 rkl rypsiöljyä
2 isoa sipulia
2 kokonaista valkosipulia tai 8 kynttä valkosipulia

6 porkkanaa (n. 350 g)
5 kaffirlimen lehteä
2 rkl currytahnaa (vihreää tai punaista)

3 rkl aasialaistyylistä mausteyrttisekoitusta (korianteri, sitruunaruoho, chili, viherpippuri, kevätsipuli ym.)

reilu pala inkivääriä
8 dl kookosmaitoa (2 prk)
150 g kookoskermaa
5 dl kanalientä
2 limeä (kuori + mehu)
2 tl suolaa
mustapippuria

Pilko broilerin rintapalat sopiviksi suupaloiksi. Pilko sipuli reilun kokoisiksi paloiksi, pilko valkosipulit ja pilko porkkanat isohkoiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele inkivääri, ja laita se maustepussiin kaffirlimen lehtien kanssa.

Lisää öljy kattilaan ja kuumenna öljy kuumaksi. Paista broilerinlihaa sekoitellen hetki, älä anna ruskistua. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää currytahna ja mausteyrtit, porkkanat sekä maustepussi jossa ovat kaffirlimen lehdet ja inkivääri. Lisää kookosmaito, kookoskerma ja kanaliemi. Kiehauta kovalla lämmöllä muutama minuutti, ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää limenkuori, limemehu, suola ja mustapippuri.

Takista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Hei, etsin kuumeisesti kaffirlimen lehtiä ja aasialaistyylistä maustesekoitusta? Pitääkö mennä erikoisliikkeeseen vai mistä itse löysit mausteet?

    Ihanista ohjeista kiittäen
    Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaffirlimen lehtiä löytyy melkein joka marketista nykyään. Ovat joko maustepussissa tai purkissa itämaisten ruokien seassa tai sitten maustehyllyssä. Aasialainen maustesekoitus on ostettu Lidlistä, siellähän on vähän väliä aasialaisia viikkoja. Vastaavia sekoituksia löytyy myös aika hyvin nykyään kaupoista. Toki erikoisliikkeestä löytyy aivan varmasti helpolla kaikki :) Kiitos Katja!

      Poista
    2. Ihana ohje, kiitos! Laitoin porkkanan lisäksi kukkakaalia ja käytin Santa Marian Lime Pepper -maustesekoitusta (myllystä). Tuli kerrassaan herkullista, nam :-)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta