Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Herkullinen kaalilaatikko


Ihanaa herkullista kaalilaatikkoa. Rakkaalla lapsella on puolensa pitäjät ja inhoajat. Minä rakastan kaalilaatikkoa ehkä hieman enemmän kuin mahani eli ihan rajattomasti en voi sitä nauttia.  Tällä ohjeella tuli 2 valtaisaa vuoallista, joten hieman maltillisemman määrän haluavat voivat puolittaa ohjeen. Toisaalta tämä on niin herkkua, että vuoallinen katoaa aika nopeasti tai siis katosi. Jopa Pikku Murut söivät hyvällä ruokahalulla. Ohje on mukailtu Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -kirjasta.

Maistuu muuten tosi hyvältä Dijon-sinapin kanssa.





Kaalilaatikko

1 iso valkokaali
3 rkl voita ja loraus oliiviöljyä
2 porkkanaa siivuina
2 sipulia pienistettynä
4 valkosipulinkynttä pienistettynä
1 kg jauhelihaa
timjamia
2 dl keitettyä riisiä
soijaa
5 dl lihalientä
2dl-2,5dl kermaa
n. 3 rkl tummaa siirappia
suolaa
pippuria

Lisää isoon kattilaan voi ja öljy ja kuullota sipulit ja porkkana siinä. Lisää pilkottua kaalia vähän kerrallaan, odota kunnes saa hieman väriä ja lisää uusi satsi.

Paista jauhelihan toisella pannulla kahdessa erässä. Mausta suolalla, pippurilla, timajamilla ja soijalla. Maista, että mausteita on tarpeeksi.

Lisää kaalipaistokseen lihaliemi, siirappi ja kerma. Yhdistä paistos, riisi ja jauheliha ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Kaada uunivuokaan tai kahteen.

Ripottele päälle korppujauhoja ja voita tai pelkästään voita. Paista 180-asteisessa uunissa vajaan tunnin ajan niin, että pinta saa väriä ja on rapea.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Mun suosikkikaaliruokaa on juuri tuo Siken kaalilaatikko. Sitä syö aina ihan liikaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää. Kaksi vuoallista katosi muutamassa päivässä ja minä olin sentään reissussa :)

      Poista
  3. Kaalilaatikkoa pitää tehdä kerralla tarpeeksi! :) Täytyykin ehkä kokeilla tätä joku kerta kun jaksaa silputa kaalia, oma aiempi luottoresepti kun on nähtävästi hukkunut vanhan tietokoneen hajotessa (jaa miten niin ei kannata enää olla reseptejä vanhanaikaisesti vihkossa!?).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, sun pitää talletella reseptejä pilvipalveluihin, etteivät katoa koneen mukana. Taitaa minullakin olla kaikki koneella eli kannattaa pitää vihkossa ja niissä on jotakin ihanaa nostalgiaa. Ne voi antaa vaikka muksuille kun kasvavat :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa