Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Hernekeitto


Miksi minusta tuntuu, että joudun nykyään kirjoittamaan aika usein, että ei mennyt kuin Strömsössä. No ei mennyt taaskaan ja jälleen aiheena gluteeniton leivonta. Ajattelin kokeilla uutta pullareseptiä, joka oli totaalinen fiasko. En usko, että vika oli reseptissä vaan luultavasti hellan ja jauhopussin välissä. Laitoin liikaa jauhoja, joka teki pullistani kuivia. Oppia ikä kaikki ja uusi yritys taas vähän ajan kuluttua. Olen muutaman muunkin kerran kokeillut gluteenittoman pullan leipomista, välillä onnistuen ja välillä en.

Onneksi laskiaisena voi syödä aivan yhtä hyvin kuppikakkuja ja niitä sentään on. Hernekeittokin poreilee keittiössä parasta aikaa. Liottelin viime yönä herneitä ja laitoin keiton kiehumaan aamusella.

Tästä tulee iso kattilallinen keittoa. Onneksi hernekeitto sopii pakastettavaksi, josta sitä on helppo ottaa hätävararuoaksi.

Tein samalla suurta sinappikokeilua, Dijon vai Yyterin sinappi ja tänään pidemmän korren veti makean väkevä Yyterin sinappi.

Mukavaa laskiaistiistaita!




Hernekeitto

Liotukseen:
1 kg kuivattuja herneitä
4 l vettä

Keittoon:
liotetut herneet
n. 2,5 l vettä
1 lihaliemikuutio tai kasvisliemikuutio
2 silputtua keltasipulia
kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
suolaa

600 g Ylikypsää possun kylkeä palana

Liota herneet vedessä yön yli. Kaada vesi pois. Lisää uusi vesi ja keitä herneitä 30 minuutin ajan laakerinlehtien kanssa. Lisää silputtu sipuli, lihaliemikuutio ja timjami. Keittele vielä 1,5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa kylkipaloista kuori irti. Paloittele possu ja lisää ne keittoon mukaan. Kuoret voit laittaa mukaan antamaan makua, mutta ota ne pois ennen tarjoilua. Lämmitä hetki.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Viime vuonna julkaisemasi pullaresepti toimii ainakin hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Varmaankin olet kaikenlaisia kokeiluja tehnyt, mutta en nyt malta olla laittamatta tähän linkkiä Kolmistaan-blogiin, missä Karoliina listaa omia havaintojaan gluteenittomasta leivonnasta. http://kolmistaan.bellablogit.fi/vinkkeja-gluteenittomaan-leivontaan/

    VastaaPoista
  3. Miksi heität herneiden liotusveden pois,olethan herneet kuitenkin ennen liotusta hyvin huuhdellut? Eka kerta,kun tiedän jonkun näin tekevän. Mutta lopputulos varmaan ihan yhtä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kahta koulukuntaa. Toiset keittävät liotusvedessä ja toiset eivät. Muutaman jutun löysin, että liotusveden pois heittäminen saattaisi tehdä keitosta hieman vatsaystävällisempää, mutta taitaa olla vain tottumusjuttuja kummalla tavalla tekee. Löysin samalla tietoa, että jos hernekeitto aiheuttaa ilmanmuodostusta, kannattaa lisätä esim. meiramia tai korianteria tai muuta ilmanmuodostusta ehkäisevää yrttiä. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Normistihan aika moni taitaa automaattisesti laittaa meiramia sekaan.

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa