Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kinkku-sienipiirakka gluteenittomasti


Leppoisa sunnuntai - kakkua ja herkkutatti-kinkkupiirakka ja mikä parasta Ison Murun tekemänä. Olin synttäripäivänä Kööpenhaminassa, joten synttärikemut vietettiin tänään ja huomenna juhlitaan jälleen synttäreitä. Ihana, pieni Hippu-koira täyttää kokonaiset 1 vuotta. Luvassa on maksalaatikkokakku, jonka välissä on kuohkeaa peuran jauhelihaa ja kuorrutuksessa juustoraastetta. Kynttilän virkaa toimittaa nakki, mikäs muukaan. Lupaan kuvamateriaalia tästä huikeasta luomuksesta huomenissa facen ja instan puolelle. 

Tämänpäiväinen kinuskikakku oli blogissa ennenkin esiintynyt ja edelleenkin mielestäni se ehdottoman paras kinuskikakku. Tällä kertaa täyteeseen sekoitettiin mukaan vadelmia ja unohdettiin hillot pois.
Ison Murun herkkutatti-kinkkupiiras oli niin loistava, että resepti pitää saada heti teille. Joten tässä erinomainen kinkku-herkkutattipiirakka. Jos herkkutatteja ei tullut pakastettua viime syksynä, niin vaihtakaa toiseen sienilaatuun. Jos korvaatte kaupan herkkusienillä, niin ne kannattaa paistaa pannulla, jotta ylimääräiset nesteet lähtevät.

Oikein mahtavaa viikonalkua. Tänään oli jo kevättä ilmassa!



Kinkku-herkkutattipiirakka
Luontaisesti gluteeniton pohja pyörään piirakkavuokaan

100g voita
2dl Semperin gluteeniton hieno jauhoseos
1/4tl suolaa
2rkl kylmää vettä
1/2dl juustoraaste

Sekoita suola ja jauhot ja lisää voi paloina, nypi tasaiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja juustoraaste ja vaivaa kunnes alkaa irtomaan sormista. Pohja on aika ohut eli jos haluat vähän paksumman version tee annos 1,5 kertaisena. Laita pohja taikinakulhossa kylmään ja tee sillä aikaa täyte.

Täyte
200g pakastettuja herkkutatteja, joista neste pannulla haihdutettu ennen pakastusta / vastaava määrä tuoreita
2 sipulia
2 rkl voita
100g savukinkkua
100g voimakasta juustoa raasteena (esim. emmental)
2 dl creme fraiche (täysrasvaista)
2 munaa
mustapippuria
suolaa

Ota sienet sulamaan, silppua sipulit ja kinkku. Kuullota sipulit voissa pannulla, lisää sienet ja kinkku. Sekoittele hetki, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä jäähtymään. Sekoita kulhossa juustoraaste, creme fraiche ja kananmunat tasaiseksi massaksi, lisää sieni-kinkku-sipuliseos ja sekoita tasaiseksi. Ota piirakkapohja jääkaapista ja taputtele se tasaiseksi piirakkavuokaan reunat kohottaen. Kaada täyte päälle. Laita uuniin 200 astetta n. 30 min. (kiertoilma 185 astetta) kunnes väri on kauniin ruskea.




QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa