Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Broilerinfileet uunissa hunajaisessa sinappikastikkeessa


Meillä syödään riistan lisäksi paljon broileria. Lapset rakastavat kanaruokia erityisen paljon ja aasialaisiin ruokiin suikaleet ovat parasta. Meillä suikaleet leikataan useimmiten leikkeistä. Valitettavan paljon kauppojen hyllyissä näkyy edelleen valmiiksi marinoituja paistisuikaleita. Niiden maku onkin sitten jotakin aivan muuta kuin hyvää ja ne kannattaa jättää kauppaan. Olen valmiiksi marinoitujen tuotteiden vastustaja. Turhilla lisä- ja säilöntäaineilla on aivan tarpeetonta kuormittaa elimistöä, niitä tulee riittävästi sellaisista paikoista, joita et voi välttää. Broilerin marinointi on helppoa, joten marinoidut tuotteet jääkööt kauppaan.

Toinen juttu on ilman lisä- ja säilöntäaineita maustetut tuotteet, niitä vastaan minulle ei ole mitään, jos vain maku sopii omaan suuhun. Sain Jyväbroilerin kamppiksen kautta kotiin kokeiltavaksi muutamia tuotteita uudesta valikoimasta. Broilerin maustamattomista reisipaloista valmistui viikonloppuna uunissa sitruunaista kanaa, joka maistui pitkästä aikaa mehevältä ja herkulliselta. Eilen kokeilin merisuolatuista broilerin fileistä kahtakin eri juttua. Ensimmäinen onnistui pihvien osalta, mutta kastike ei ollut blogikelpoinen. Nuijin pihvit ohueksi ja leivitin ne maizena-suola-pippuriseoksessa, jonka jälkeen paistoin pannulla öljy-voiseoksessa kullanruskeaksi. En ole leivittänyt pihvejä varmaan 10 vuoteen ja tämän jälkeen voin vain ihmetellä miksi? Ei todellakaan mitään kevyttä ruokaa, mutta niin hyvää. Merisuolatut broilerin fileet eivät sisällä lisä- tai säilöntäaineita, joten sopii minulle.

Broilerin voi myös ostaa täysin naturellina, jos merisuolattua broilerin filettä ei satu löytymään ja suolata broileri kotikonstein. Näin suolaus ehtii imeytymään kunnolla. Jyväbroilerilla näytti olevan aika hyvä valikoima ja toivotan nämä erittäin tervetulleeksi kauppoihin.

********************

Broilerin suolaus 
Suolaveteen tarvitset:
n. 1 litra vettä
3 rkl suolaa
(2 rkl sokeria)
 
Sekoita kulhossa suola ja sokeri veteen, kunnes ne liukenevat. Lisää joukkoon kanan rintafileet. Peitä kulho kannella ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.
Ota kanan rintafileet pois suolavedestä ja huuhtele ne hyvin juoksevan kylmän veden alla.
Halutessasi voit laittaa suolaveteen myös muita yrttejä ja mausteita makua antamaan.

********************

Blogiin päätyi hunajainen sinappibroileri, jonka valmistus ei vie kauan, mutta sopii vaikka juhlapöytään. Lisukkeeksi sopisi riisi, uuniperuna, perunamuusi ja aika moni muukin.
Käytin  ekan kerran paistomittaria broilerinpaistossa. Koska olin leikannut fileet puoliksi olivat palaset suht pieniä, mutta paistomittari toimi hyvin. Broileri jäivät meheväksi ja arvioitu paistoaika jäi hieman pienemmäksi. Paistomittari kannattaa tökätä broilerin paksuimpaan kohtaan ja sisälämpötila olisi hyvä 75 asteen kohdilla. Minulla lämpötila kohosi hieman yli 80, mutta liha pysyi kuitenkin mehevänä.

Vaikka tämän reseptin tekisi pienemmällä määrällä broileria, kannattaa kastikkeen määrä pitää vakiona ja varata pöytään vaaleaa maalaisleipää. Sillä kaavitaan loput kastikkeet, slurps.




Hunajainen sinappibroileri uunissa

Kastike:
4 rkl Dijon sinappia
4 rkl Dijon täysjyväsinappia
4 rkl hunajaa
3 rkl kanalientä
2 rkl oliiviöljyä
Tuoretta timjamia tai rosmariinia

Broilerin mausteseos
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl Dijon täysjyväsinappia
suolaa
mustapippuria
700 g Jyväbroilerin broilerin filettä merisuolattuna

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Puolita broilerinfileet. Tee broilerin mausteseos. Sekoita oliiviöljy, täysjyväsinappi, suola ja mustapippuri keskenään ja hiero broilerin molemmin puolin.

Tee kastike. Sekoita sinappi, täysjyväsinappi, hunaja, kanaliemi ja oliiviöljy sekaisin tasaiseksi.
Paista broileriin kaunis paistopinta oliiviöljyssä pannulla. Jos käytössäsi on pannu, jonka voi laittaa uuniin käytä sellaista, mutta jos ei niin nosta paistetut broilerinfileet uuninkestävään vuokaan. Kaada kastike sekaan ja ripottele sekaan tuoretta timjamia tai rosmariinia.

Käytä paistomittaria, jos mahdollista. Sopiva sisälämpötila on n. 75 astetta. Kun broilerin sisältä tuleva lihasneste on kirkasta on broileri kypsää. Broileri viihtyi uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä perunamuusin, uuniperunoiden, riisin tai muun vastaavan kanssa. Maalaisleivällä kannattaa kaapia loput kastikkeet.


Yhteistyössä Jyväbroiler & Blogirinki

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Uuh, kun hyvän näköistä!
    Meillä syödään kanaa kyllä läpi viikon ja varsinkin "wieninleike" -tyyppinen on herkkua :D, vaikkakin viikonloppuna.
    Mutta kun säbäpelaaja kodissa ja aina pitää miettiä hyvää protskupitoista ruokaa niin tätä voisi kokeilla! Kiitos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun muksut kasvavat niin tuntuu, että kokoajan saisi olla keittiössä tekemässä ruokaa. Alkaa tuo ruokahalu olemaan sitä luokkaa ja varmaan sama teilläkin. Nyt kun aloit puhumaan wieninleikkeestä - sitä pitääkin tehdä :)

      Poista
  2. Olen järjestämässä juhlia n. 30 hengelle ja olen miettinyt broileria salaattien kaveriksi. Tätä ohjetta voisin testata. Tarkoitus olisi valmistaa etukäteen ja juhlapaikalla lämmittää uunissa ennen tarjoilua ja tämä ehkä voisi toimia liemen/kastikkeen ansiosta ettei liha pääsisi kuivumaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii varmasti. Sen kanssa voisi olla vaikka perunasalaatiakin, jota ei kannata maustaa liikaa suolalla, koska tämä on aika suolainen ruoka.
      Toinen vaihtoehto olisi blogistani löytyvä paella. Sen saat myös valmiiksi ennen vieraiden tuloa ja uuniin vain hetkeksi ennen tarjoilua.
      Mukavia pirskeitä!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa