Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Hunajakana ja paluu koulunpenkille


En ole jäänyt Ylläksen maisemiin, vaikka hiljaista onkin ollut. Aloitin koulun reilun viikko sitten ja koko viikon alku on ollut preppailemassa koululla kaikennäköisiä juttuja. Olen niin innoissani tästä hommasta, mutta paljon töitä on edessä. Valokuvaajan ammattitutkinto on kyseessä, joten toivotaan, että kuvanlaatukin alkaa paranemaan blogissa. Kalustohankintoja pitää tehdä, mutta nyt alkuun yritän pärjäillä Canon 700Dlläni. Aika isoja investointeja, mutta kun kuvailin parin viikon verran Canonin 5D mark III lla, tuntuu kuin olisi Ferrarin vaihtanut Datsuniin. Objektiiveja pitää hankkia lisää ja niin paljon muutakin, mutta pikku hiljaa. Tulen varmaan kirjoittelemaan opiskelun edistymisestä myös tänne, onhan meillä luvassa monenmoisia kuvauspäiviä. 

On meillä sentään ruokaakin tehty. Eilen kaivoin pakastimesta broilerin rintafile paketin esiin ja kun ruokaa piti saada nopeasti aikaiseksi, tein pitkästä aikaa hunajakanaa. Tässä koko homman a ja o on ihanan rapea kuori. Hätäpäissäni unohdin liottaa broiskuja suolavedessä ja mauttomaksihan ne jäivät sisältä eli kannattaa tehdä suolaliotus. Suolausohje oli blogissa jo hetki sitten, mutta lisään sen vielä kerran tähän.

Broilerin suolaus
Suolaveteen tarvitset:
n. 1 litra vettä
3 rkl suolaa
(2 rkl sokeria)

Sekoita kulhossa suola ja sokeri veteen, kunnes ne liukenevat. Lisää joukkoon kanan rintafileet. Peitä kulho kannella ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.
Ota kanan rintafileet pois suolavedestä ja huuhtele ne hyvin juoksevan kylmän veden alla.
Halutessasi voit laittaa suolaveteen myös muita yrttejä ja mausteita makua antamaan.


Ja sitten itse ohjeeseen, joka on helppoakin helpompi.




Hunajakana

3 rkl oliiviöljyä
1 tl sesamöljyä
5 rkl hunajaa
3 rkl soijakastiketta
1/2 tl mustapippuria
1 rkl raastettua inkivääriä
4 broilerin luullista rintafilettä

Valitse vuoka, johon rintafileet menevät tiiviisti, jotta kastike peittää mahdollisimman paljon. Laita vuokaa tuplafolio. Kastike tarrraa muuten kiinni ja hermot menevät tiskatessa. Folion päälle kanat. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja kaada kanojen päälle. Laita uuniin kiertoilma 215C ja tavallienen 200C. Valele kanoja kastikkeella 10 min välein. Kanat ovat uunissa n. 40 minuuttia.

Tarjoilin kanat quinoan kanssa. Sen sekaan oli paistettu porkkananpaloja, ripaus suolaa ja puristus sitruunamehua.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Hei, wau! Onnea siis opin tielle :) Minullakin tässä haaveissa tuo valokuuvajan koulutus jossain muodossa ja vaiheessa. Minkä pituisesta koulusta sulla on kyse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sari! Tämä on 1-1,5 vuotta ja sitten näyttötutkinto. Hetikin voi mennä näyttöön, jos siltä tuntuu, mutta minä taidan kuluttaa penkkiä täyden ajan.

      Poista
  2. Kiitos kanaresepti idesta. Tuntuu välillä, että kana maistuu aina siltä samalta. Jos tuolla suolalioksella saisi vähän tilannetta pelastettua! Onnea opiskelujen johdosta, mukava seurata miten kuvat muuttuvat opiskelujesi ohessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi, sitähän minäkin täällä odotan, mutta edelleen tuntuu olevan yhtä lyhyt aika arkiruoan valmistumisesta pöytään vientiin ja nälkää kiljuviin lapsiin eli ei siinä paljon stailata arkena :)

      Poista
  3. Tämän päivän ruokaprobleema ratkaistu :) Iloa opiskeluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit apuja :) ja kiitos ilolla tässä todellakin mennään!

      Poista
  4. Onnea opiskeluun. Ota kaikki irti!

    Vinkki /ehdotus. Foliokin tarraa joskus kivasti kiinni, leivinpaperi tai vahvempi ruuanvalmistuspaperi voisivat toimia tässä vielä paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna, niin tasan tarkkaan yritän :)
      Suutarin lapsella ei ole kenkiä eikä ruokabloggajalla leivinpaperia, siksi koitin foliolla ja onnistuinkin ok, mutta aivan oikeassa olet leivinpaperi olisi huomattavasti varmempi vaihtoehto.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta