Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Maailman paras suklaakakku kvinoasta ja viinivinkki


Maailman paras suklaakakku onkin jauhoton ja terveellinen, true or false? - Jumalainen, kostea, mehevä, maukas, paranee vanhetessaan, intohimoa tihkuva ja absolutely TRUE!  Ei niin mairittelevia, mutta tärkeitä adjektiiveja lisätäkseni gluteeniton ja lähes terveellinen.

Perjantain viinivinkin lisäksi pääsiäisen lähestyessä tarjoilen sen suklaakakkuohjeen, josta jo aiemmin kohisin facen puolella. Maailmalla on kiertänyt jo hetken aikaa quinoasta tehty suklaakakkuohje. Älkää antako erilaisuuden hämätä, tämä hakkaa mennen tullen tavallisista jauhoista tehdyn suklaakakun mehevyydellään ja terveellisyydellään. Kukaan ei ikinä arvaa, että tässä olisi käytetty quinoaa.

Olen kokeillut tätä tavallisella maidolla ja kookosmaidolla, molemmat ovat hyviä, kuten myös voilla ja kookosöljyllä. Makuasioita kummalla tekee, toki kookoksella tehdyt ovat terveellisempiä ja kookos antaa mukavan maun kakkuun. Kuorrutteen voisi tehdä myös jäähdytetystä kookosmaidosta, mutta tämä on vielä testaamatta minulta. Ainoa pieni ongelma on saada kakkupohjat ehjänä tarjoiluastialle, ovat hieman pehmeää sorttia.




Kvinoa on superruokaa: se sisältää proteiinia, hitaita hiilihydraatteja ja rasvaa, lisäksi sen aminohappokoostumus on hyvä ja vastaa maidon valkuaista. Kvinoa yhdistää viljan ja maitotuotteiden hyvät ominaisuudet, mutta ei sisällä gluteenia eikä laktoosia. 

Tässä ohjeessa käytetään kvinoajyviä, ei siis kvinoajauhoja ja jyviä on nykyään saatavissa lähes kaikista ruokakaupoista. Hyvällä onnella kvinoajyviä löytyy nykyään myös kotimaisena.

Nyt kun olen viljellyt kaikki mahdolliset ylisanat, joista yksikään ei ollut liikaa tästä. On ehkä aiheellista palata reseptiin. Paitsi, että lupasin myös viinivinkin suklaakakulle.


Tummassa suklaassa ja kaakaossa on karvautta. Väkevöidyn viinin alkoholi tasapainottaa tätä, joten hyviä makuyhdistelmiä saa ainakin portviinin, makean madeiran ja moscatelin kanssa sekä italialaisen Valpolicellan alueen recioton kanssa. 
Perjantain viinivinkki suklaakakun kera

Vuoden viini 2015 kilpailussakin kultaa omassa sarjassaan voittanut makea jälkiruokaviini
KWV Classic Collection Cape Tawny
, Etelä-Afrikka  13,90 € Alko

En maistanut näitä yhdessä, mutta ajatus on että saataisivat olla hyvä yhdistelmä. Jos kuitenkaan eivät ole, niin ongelma ei ole katastrofaalinen. Nauti kakku ja viini erikseen. Molemmat ovat todella hyviä!




Maailman paras suklaakakku kvinoasta

Pohja
5 dl keitettyjä kvinoajyviä (n. 2 dl kuivana) esim. Gogreen paketissa löytyy ja monta muutakin
1,5 dl maitoa tai kookosmaitoa
4 munaa
1 tl vaniljauutetta
180 g sulatettua voita tai kookosöljyä
3,5 dl sokeria tai kookossokeria
2,5 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1/2 tl hienoa merisuolaa tai vastaavaa

Kuorrute
5 dl kuohukermaa
240 g hienonnettua maitosuklaata tai tummaa suklaata (käytin maitosuklaata)

Lämmitä uuni 175-asteeseen, kiertoilma 160-astetta. Rasvaa joko 2 pyöreän kakkuvuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi tai ota uunipelti leivinpaperilla. Kakku on murtuvaa sorttia, joten siksi kaksi kakkuvuokaa.

Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä hetken. Yhdistä maito/kookosmaito, munat ja vaniljauute tehosekoittimessa muutaman kerran pyöräyttäen. Lisää keitetty kvinoa ja jäähdytetty ja sulatettu voi tai nestemäinen kookosöljy. Anna tehosekoittimen käydä, kunnes seos on tasaista. Seoksen pitäsi olla kermaisen paksua. Sekoita kuivat aineet keskenään (ohjeessa ei ole virhettä, käytä sekä leivinjauhetta ja soodaa) ja lisää tehosekoittimessa oleva massa kuivien aineiden sekaan. Sekoita kunnes massa on tasaista.

Kaada seos joko kakkuvuokiin tai uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä n. 10 minuuttia ennenkuin kumoat sen/ne uuniritilälle. Ota leivinpaperi pois ja anna jäähtyä täysin ennen täytteen lisäystä.

Laita suklaapalat lasikulhoon. Kuumenna kerma kattilassa, älä kiehuta. Kaada kuuma kerma hienonnetun suklaan päälle. Anna seoksen levätä 5 minuuttia ja sen jälkeen vatkaa sekaisin tasaiseksi. Laita seos jääkaappiin 2-3 tunniksi tai pakastimeen tunniksi. Kun seos on kylmää, sekoita vatkaimella kuten kermavaahtoakin.

Laita ensimmäinen kakkupohja tai leikattu osa uunipelliltä (jaa 2-3 osaan) väärää tietä tarjoiluastialle. Ota osa kuorrutteesta ja laita väliin, lisää seuraava pohja jne. Päällimmäisen pohjan päälle tulee vielä suklaavaahtoa. Koristele tai jätä koristelematta.

Varoitus: tämä addiktoi pahasti!


Muistattehan, että Viinipäiväntasausta vietetään 11.4.2015. 








QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
10 Comments
Share :

10 kommenttia:

  1. Voi luoja mikä kakku!
    Mulle tulee huomenna vieraita, ne niin saa tätä kakkua.

    VastaaPoista
  2. Nyt täytyy kyllä testata tätä reseptiä, kun saa kerran noin paljon kehuja. Jotenkin on tuo kvinoan voimakas maku arveluttanut, mutta ilmeisesti toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tän eilen ja musta maistu aika vahvasti kvinoalle, mutta jääkaapissa vietetyn yön jälkeen ei enää ollenkaan. :)

      Poista
    2. Mä en tiedä olenko tottunut kvinoan makuun, mutta mun mielestä se ei tullut läpi tuosta kakusta liikaa.

      Poista
  3. Kuulostaa sellaiselta mitä pitää testata.Olen käyttänyt ¨leivonassa kvinoajauhoja mutten keitettyä kvinoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on taas jääneet kvinoajauhot vielä kokeilematta, mutta tästä innostuneena otan nekin kokeiluun!

      Poista
  4. Wow! I love quinoa every way, so definetely gonna try this one! :)

    VastaaPoista
  5. Nyt kyllä maistuis näin mahtavan näköinen suklaakakku! Onneksi toisella puoliskolla on pian synttärit. Tiedän ainakin mitä silloin syödään.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta