Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Sport Resort Ylläs osa1 - pelottaa


Olen valloittanut Ylläksen mustan rinteen ja olen ylpeä siitä. Vaikkakin alastulo näytti lasten mielestä telemarkilta. Nyt on pelkokerroin ylitetty ja voin vapaasti laskea kaikkia rinteitä. En silti vapaaehtoisesti hakeudu mustiin. Tämä on ensimmäinen vuosi, jolloin laskettelu tuntuu hieman pelottavalta. En enää uskalla vaan mennä. Onko itsesuojeluvaisto tervettä vai ei, joka tapauksessa se tuntuu hankaloittavan laskuja.

Lieneekö ikä vai paino, joka laittaa varomaan laskuissa. Toivon jälkimmäistä vaihtoehtoa, koska sen pienentämiseen on vielä olemassa jonkin näköisiä mahdollisuuksia, vaikka heikoilta näyttävät nekin.

Pikku Murun oikea oppinen pukeutuminen tänään huipulla. Huipulla tuulee aina.


Olemme olleet Ylläksen vakituisia kävijöitä jo monta vuotta, mutta tähän saakka olemme pysytelleet pitkälti Ylläs-Skin puolella Äkäslompolossa. Ylläksen tunturilla on 2 laskettelukeskusta ja toinen on Ylläsjärven puolella sijaitseva aktiivisempi Sport Resort Ylläs. Koska lapset ovat jo niin isoja, että laskevat huomattavasti vanhempiaan paremmin olemme voineet jo pari vuotta siirtyä tunturin yli siirtymäreittejä pitkin tänne vähemmän tuuliselle Sport Resortin puolelle. Tällä kertaa olemme pysytelleen lähes kokonaan Sportin puolella tutustumassa sen rinteisiin. Ylläksellähän rinteitä riittää, ei tarvi sahata samaa rinnettä.
Eilinen aurikoinen keli näytti tältä puolessa välin tunturia. Huomaa aaltoileva lumi.


Lempparirinne leveä punainen, sopivasti haastetta ja rinteen päässä ravintola-kahvioOikealla tämän päiväinen lounaspaikkamme
 Eilen oli kaunis auringonpaiste, mutta erittäin tuuliset olot. Sportin gondoli ei liikahtanut, mutta onneksi muut hissit toimivat. Huipulle ei ollut mitään asiaa. Puolessakin välissä tunturia tuulenpuuskat olivat niin kovia, että pelkäsin kevyt rakenteisen Pikku Murun puolesta. Tänään aurinko ei paistanut, mutta kaikki hissit olivat toiminnassa ja jalat pääsivät hieman helpommalla, kun gondoli vei tunturin huipulle saakka. Länsirinteen pitkät laskut saivat reisilihakset huutamaan ja toteamaan, että kyykkyhaaste tulee tarpeeseen.

Eilinen lohisoppa nautitiin Aurinko-ravintolassa ja tänään lounastimme ravintolan viereisellä kodalla makkaraa grillaten. En muista koska makkara olisi maistunut niin hyvältä kuin tänään. Kodalla vieraillut kuukkeli pariskunta taisi olla samaa mieltä.


Lunta tuprutteli iltapäivällä aika sankastikin, muu perhe nousi vielä sitkeästi huipulle. Minä jäin odottelemaan - vedoten huonoon näkyvyyteen.

Loppuviikoksi on luvattu aurinkoa, aurinkoa ja aurinkoa. Ehkä selvitän tällä matkalla mitä se after-ski on, josta niin kovasti puhutaan. Täällä Sportin puolella on ravintolatarjontaa, mutta taitaa after-ski tarkoittaa minun tapauksessani lasillista hehkuviiniä ja sitten pikaisesti mökille saunaan ja huilaamaan.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta