Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Donitsit uunissa


Vapuksi tein elämäni ekat uunidonitsit ja eihän ne hassumpia ollut. Nämä tehtiin donitsipellillä uunissa, joten eivät olleet yltiörasvaisia. Lapset tykkäsivät erittäin paljon ja kuulemma synttäreille pitää saada näitä. Kuorrutukset pitää ensi kerralla tehdä jostakin kunnon aineista. En erityisemmin pidä näistä tomusokerikuorrutteista, mutta lapsia ei sekään haitannut. Gluteenittomat versiot onnistuivat loistavasti (ihan oikeasti), joten näitähän voisi tehdä valmiiksi pakastimeen ja kuorruttaa myöhemmin.

Jos haluat tästä maidottoman vaihda voi maidottomaan margariiniin ja maito soijamaidoksi. On kokeiltu, toimii myös niin.

Niin ja siitä raparperi-inkiväärisimasta tuli huippua! Sitä tehdään myös juhannukseksi. Reseptiä tulossa.


Donitsit 
gluteeniton
24 kappaletta

100g voita
2,5 dl sokeria
2 muna
5 dl gluteenittomia jauhoja (Semper Finmix) / 6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
1 sitruunan tai appelsiininkuori raastettuna

Kuorrutus 
3 rkl tomusokeria / mansikkatomusokeria / suklaatomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
n. 1 rkl vettä
Strösseleitä

Kuorrutus vaihtoehto 2
Sulata voita mikrossa ja laita lautaselle sokeri-kanelisekoitusta. Kasta donitsit sulatetussa voissa ja ripottele päälle sokeri-kanelisekoitusta.



Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää sekaan munat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sitruunankuori ja sekoita. Voitele donitsipelti ja pursota taikina vuokiin. Paista 200-asteessa n. 15 minuuttia. Kumoa donitsit leivinpaperille. Pese pelti voitele uudelleen ja paista lisää. 
Sekoita kuorrutus ja levitä donitsien päälle. Lisää strösselit.

Kokeilin tätä myös sokeri-kanelikuorrutuksella ja se oli vielä parempi kuin kuorrutus eli kannattaa kokeilla vaikka molemmilla. 

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass






QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa