Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Philips Pasta Maker ja voipasta


Blogini pitkäaikaiset lukijat tietävät millaisia tuskan hetkiä olen viettänyt vilja-allergiani kanssa. Tähtien asento on ollut liian usein aivan pielessä. Toki onnistumisiakin on tullut ja huikeita ahaa-elämyksiä koettu - siitä parhaana esimerkkinä quinoasta tehty suklaakakku.

Kun Philips tarjosi minulle mahdollisuutta kokeilla uutta Philips Pasta Maker -konetta skepsis iski. En ole syönyt kunnon pastaa viimeiseen 10 vuoteen. Suurimmat makunautinnot pastasta ovat luokkaa Lidl ja maissipasta. Toki sekin on ihan ok, mutta eihän niistä voi puhua samana päivänä tuorepastan kanssa. Tuorepastaa en ole löytänyt gluteenittomana. Päätin ottaa haasteen vastaan. Muutama kanssabloggari otti vain koneen vastaan ja teki sillä uskomattomia pastoja, kun minä tyttö väänsin kolmatta päivää erilaisia gluteenittomia taikinavaihtoehtoja. Lopussa kiitos seisoo - ihan järjettömän hyvää pastaa tuli just äsken ulos koneesta. Melkein itkua tuhersin, niin hyvää se oli.

Kone pursottaa

Pikku Muru katkoo
Kone on aika isokokoinen, mutta järkevä. Sillä saa tehtyä spagettia, penneä, fettuccinia, lasagnea ja nuudeleita. Minä saan tehtyä lasagnea niin monen vuoden jälkeen - taas tirahti kyynel. Muotit säilytetään koneen alla olevassa laatikossa. Kone oli tosi helppo pestä ja lähti helposti puhtaaksi.



Koko hommaan menee n. 10-15 minuuttia. Jos teet tavallista taikinaa pääset vieläkin helpommalla. Vain yhtä jauhoa koneen mukana tulevalla mitalla ohjeissa mainittu määrä, toisella mitalla munat ja vesi. Jauhot koneeseen, valinta 2 hengelle vai 4 hengelle annos, kone päälle, lisää muna-vesiseos ja kone päättää milloin taikina on valmis pursotukseen ja aloittaa homman itse. Ainoa juttu mitä jäi  minulle Pikku Murulle, oli pastan pätkiminen sopivan pituiseksi. Toki me oltaisiin Ison Murun kanssa voitu leikkiä Kaunotarta ja Kulkuria ja antaa spagetin tulla täydellä mitalla ilman katkaisua.



Gluteeniton taikina ei ole ihan noin simppeli, mutta melkein.

Gluteeniton pastataikina 
2 hengelle

75g riisijauhoa
25 g perunajauhoa
1/2 rkl maissijauhoa (ei maizenaa)
1 rkl ksantaania
1/4 tl suolaa
2 luomu munaa
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada koneeseen. Riko kananmunien rakenne ja lisää oliiviöljy. Kun kone on käynnissä lisää kannen läpi muna-oliiviöljyseos. Koneen aika 2 hengen annokselle on 10 minuuttia, mutta tässä taikinassa kone alkoi puristamaan pastaa jo 5 minuutin kohdalla.

Keitä pasta runsaassa ja hyvin suolatussa vedessä n. 6 minuuttia.


Olen erittäin inspiroitunut ja nyt alkaa pastareseptejä pukkamaan. Pikku Murut olivat aivan intona ja meinaan opettaa heidät ihan ensimmäiseksi tekemään itse pastaa. Tästä ehkä tulossa videomateriaalia myöhemmin.

Tässä myös aivan taivaallinen pastaohje, joka syntyi täydellisen vahingossa ylijääneestä maustevoista.


Johannan voipasta
4 hengelle

Pastaa
suolaa
vettä

Kastike:
50g voita
2 valkosipulin kynttä
2 rkl basilikaa tai korianteria silputtuna

Keitä tuorepasta hyvin suolatussa vedessä, suolaa saa olla aika reilusti. Sekoita keskenään pehmeä voi, puristettu valkosipuli ja veitsellä hienonnetut yrtit. Kun pasta on kypsää sekoita maustevoi pastan joukkoon. Tarjoile sellaisenaan parmesanin kanssa tai

voit lisätä joukkoon:
- kinkkusuikaleita
- chorizoa
- oliiveja
- sitruunan kuorta
- kalaa
- avokadoa
tai oikeastaan mitä vain. 

Koneen mukana tuli reilusti pastaohjeita, mutta pitkä miinus Philipsille, ettei joukossa ollut ainokaistakaan gluteenittoman taikinan ohjetta.
Olen jo vähän tutkaillut ja seuraavaksi ajattelin kokeilla quinoapastaa. Terveellistä ja gluteenitonta!


Kurkkaa myös kollegoiden kokemuksia:
http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2015/05/pastataikuri.html
http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2015/04/philipsin-pastakone-ja-monenmonta-hyvaa.html

Yhteistyössä Philips


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
11 Comments
Share :

11 kommenttia:

  1. Ooh, niin himoitsen tuota konetta :) ja olen iloinen puolestasi. Vihdoin siis tuorepastaa!

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä. Pitää jakaa tätä linkkiä keliakiapiireissä /)

    VastaaPoista
  3. Voi, kuinka voi onnkaan hyvää!
    Yhdeksi suosikkipastaohjeekseni on noussut keittää sitruunalla maustetusta pastataikinasta tehty tagliatelle ja sekoittaa siihen kastikkeeksi pelkkää sulaa voita ja parmesaania, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraava satsi pitääkin kokeilla sitruunalla. Yksinkertainen on ihan parasta kun pastasta on kyse :)

      Poista
  4. Sofia: mä kans ajattelin yrittää tehdä sitruunapastaa.

    Johanna: Tämä konehan nyt itkettää yhtä sun toista...mutta ihana kuulla, että keliaakikolle tämä on vielä jotakin enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille viljoja välttäville tämä antaa aivan uuden ulottuvuuden pastamaailmassa ja todennäköisesti elonpaino lisääntyy tämän koneen ansiosta… Onneksi tämä ei mahdu mökille mukaan :)

      Poista
  5. Gluto tekee gluteenitonta tuorepastaa jota saa ainakin stockalta. Heillä on myös Helsingin Kampissa Gluto street food ravintola josta saa huippuhyvää pasta ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääpä katsastaa seuraavalla reissulla :)

      Poista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa