Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lohikeitto kylmäsavulohesta 5 minuutissa


Täydellinen kalakeitto, sanoi Pikku Muru. Äiti, voisitko tehdä aina näin hyvää keittoa? Voi mitä kullanmuruja, kerrankin joku kelpaa molemmille. Tämän helpompaa ruokaa ei ole ja kaikki tykkäävät. Mikä parasta, tähän voi käyttää eiliset perunat eikä maku kärsi ollenkaan.
Toki keiton voi tehdä raaoista perunoista. Kuorii ja kuutioi raa´an perunan ja keittelee vedessä, kunnes se on kypsää ja lisäilee sitten vasta muut aineet. Kylmäsavustetun lohen tilalle voi laittaa savukalaa tai raakaa kalaa. Suolan lisäys on tarpeellinen, jos kala on raakaa tai savukalaa. Kylmäsavulohi on itsessään niin suolaista, että tähän ei tarvi edes suolaa.

Kuvissa seikkaileva leppis ei muuten ole lavastus vaan varsinainen linssileppis, joka päätti sitkeästi pysytellä mukana kuvauksissa, milloin missäkin vaeltaen ja aika monessa näyttää olevan mukana. 








Tämä resepti on tehty Juustoportin Vapaan lehmän kermalla. Juustoportin Vapaan lehmän maitoon ei lisätä yhtään mitään ja rasvaton maito on homogenoimatonta. Meillä muksut ovat juoneet aina homogenoimatonta maitoa, yksi käsittely vähemmän on hyvä juttu ja elimistökin tykkää.

Lehmät saavat kuljeskella vapaana pihatossa ja syödä myös apilaa. Maito kerätään noin 10 kilometrin säteellä meijeristä, koska läheltä kerätyn maidon hiilijalanjälki on pienempi. Tykkään!

Pieni investointi laittaa muutama sentti enemmän laadukkaisiin maitotuotteisiin. Samasta sarjasta löytyy myös AB-jogurtti, kermaviili, maidot ja kerma.





Lohikeitto kylmäsavulohesta

2 dl vettä
2 dl kermaa (Juustoportin Vapaan lehmän kermaa)
6 keitettyä uutta perunaa (edellisen päivän)
n. 200g kylmäsavulohta siivutettuna
1/2 sitruunan mehu
3 pientä kevätsipulia varsineen
(tilliä) 

Kuutioi perunat, leikkaa sipuli ja sen varret renkaiksi. Kiehauta vesi ja kerma, lisää perunakuutiot, kevätsipulit (säästä varsia koristukseksi), kylmäsavulohi ja puolikkaan sitruunan mehu. Anna lämmetä hetki, niin että kaikki ainekset kuumenevat. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää tilliä, meillä lapset nirsoilevat tillin suhteen, joten jätin laittamatta.


Yhteistyössä Blogirinki ja  Juustoportti










QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

  1. Hyvä idea nopeaan arkiruokaan :) Perunaa ja kylmäsavulohta jää helposti yli uusiaperunoita syötäessä...

    VastaaPoista
  2. Herkullinen keitto, pitää kokeilla. Mistä olet kermaa ostanut Porista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Prismasta löytyi kaikki Juustoportin tuotteet, mutta käsittääkseni S-ryhmän liikkeistä löytyvät.

      Poista
  3. Kiitos herkullisesta "pikaruokaohjeesta", tämä oli ihan superherkullista ja ihanan kesäistä soppaa!! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta