Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lihamureke sienillä


Kaivoin pakastimesta suppikset ja pari pussillista jauhelihaa. Niitä sitten hetken pyöritellen aloin tekemään lihamureketta. Ei ole meidän talossa ihan vähään aikaan näkynyt mureketta, eikä asialle muuta selitystä löydy kuin unohtaminen. 

Tästä tuli aivan ihanan pehmeää ja maukasta. Ehdottomasti kannattaa pitää foliopeittoa alkupaiston ajan, mutta muistaa ottaa se lopuksi pois niin, että pekonitkin saavat väriä pintaan. 

Tarjoillaan ihan minkä kanssa maistuukaan. Lapset söivät tuorepastan kanssa ja me edellisen päivän kotilohkojen ja kurpitsan kera.  Sienikastike on juuri passeli tämän kanssa ja jos kastiketta ei viitsi tehdä, niin sekoita creme fraichea kokojyvä Dijonin kanssa, ei hassumpi yhdistelmä sekään.





Lihamureke sienillä

800 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja gluteenittomia tai tavallisia
2 dl kermaa
1 kananmuna
1-2 tl suolaa
mustapippuria
oreganoa

täyte:
2 rkl  öljyä
200 g pakastettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
2 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
suolaa
2 tl rakuunaa

100 g emmantal-juustoa pieninä paloina tai vastaavaa

päälle:
170 g pekonia


Sekoita korppujauhot ja kerma, anna turvota hetki ja sekoita jauhelihan sekaan. Sekoita kananmuna seokseen. Mausta. 
Kuullota sipulisilppu pannulla ja lisää sulatetut sienet sekaan. Paista vielä hetki ja mausta seos.
Laita uunipellille leivinpaperi ja sen päälle samankokoinen folioarkki nurinpäin. Levitä jauhelihaseos folioarkin päälle ja jauhelihan päälle sieniseos sekä juustopalat. Rullaa murekerulla kuin kääretorttu ja painele saumakohdat kiinni. Levitä pekoniviipaleet murekkeen päälle ristiin. Sulje paketti foliolla ja laita uuniin. 

Kiertoilma 200-astetta 30 minuuttia foliossa ja 15 min. folio avattuna, jotta pekonit saavat väriä.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Luin että lihamureke seinillä ja aloin heti katsomaan, että mitäs sielä nyt on oikein räiskitty.
    Toisaalta, sienilläkin on ihan hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et ole ainoa joka on lukenut noin, tunnette ilmeisesti mut liian hyvin tietäen, että sekin olisi ollut mahdollista :)

      Poista
  2. Haha, luulin että olin ainut joka luki seinillä :) Tosi herkullisen oloinen resepti.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa