Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Porkkanakakku - se paras


Miten olen voinut unohtaa porkkanakakun näin moneksi vuodeksi. Sen äärimmäisen mehevän, hillittömän makean ja aivan maailman täydellisimmän porkkanakakun, joka toimii gluteenittomana vähintään yhtä hyvin kuin tavallisenakin. Näin sadonkorjuuaikaan kuuluu tehdä porkkanakakkua. Seuraavalla kerralla yritän tehdä tätä hieman pienemmällä sokerimäärällä, mutta hyvää tämä on ja mehevöityy vain mitä pidempään on jääkaapissa. 

Tämä oli toinen jälkkäri Viinipäiväntasauksessa mansikkakakun lisäksi ja katosi lautasilta nopeaan, ilmeisesti retroherkku on jälleen in. 

Lapset ovat ravanneet jääkaapilla lauantaista lähtien (minä myös) ja nyt kannoin viimeiset palat ulos kuvaukseen. Enää jäljellä ei kuin muruset.

Resepti on bongattu joskus aikojen alussa Maku-lehden sivuilta, mutta parempaa en ole koskaan löytänyt enkä enää edes etsi.




Porkkanakakku

6 munaa
6 dl sokeria
6 dl Semper gluteeniton jauhoseos tai vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kanelia
9 dl porkkanaraastetta
300 g voita sulatettuna

KUORRUTUS
150 g voita
300 g sulatejuustoa (maustamaton)
4,5 dl tomusokeria

KORISTELU
kookoshiutaleita

Vaahdota munat ja sokeri ja yhdistä kuiva-aineet.
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
Laita korkealaitaiselle uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina siihen.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hieman. Valmista kuorrutus.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto vatkaimella.  Lisää tomusokeri. Varo pöllyämisvaaraa, kun tomusokeri alkaa sekoittua. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Ihanaa! Vinkkisi noinkin isoon satsiin porkkanaraastetta, miten raastoit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin miehen raastamaan ;)
      Hyvällä raastimella käy aika nopsaan ja on joka minuutin väärtti!

      Poista
    2. :-) Mies- tai lapsityövoiman käyttöön siis, sillä tätä herkkua on saatava.

      Poista
  2. Herkullisen näköistä:) Porkkanakakku on tosiaankin herkkua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että tästä pitää kehitellä erilaisia versioita niin järjettömän hyvä pohja ja melkein terveellinenkin. Paino sanalla melkein ;)

      Poista
  3. Ihana porkkanakakku! Niin hyvää vielä muutaman päivän jälkeenkin ja pakastettuna, jos sinne asti riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa rittäisikin pakastimeen, mutta onpa hyvä syy kokeilla uudenlaista tuunausta tälle :)

      Poista
  4. Itsellä leipomisessa peukalo keskellä kämmentä mutta pitäisiköhän kuitenkin kokeilla. Näytti sen verran hyvältä =)

    VastaaPoista
  5. Oi ihana blogi, löysin tämän vasta :) kiva, että jaat myös juomavinkkejä täällä! Kauniita kuvia :) katsoppa mun uusi ruokablogi erikabastlea.blogspot.se !

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta