Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kookos-marenki haamut - Halloween


Halloween lähestyy ja pitkästä aikaa olen energiaa täynnä. Ilmeisesti kilpirauhanen alkaa vihdoinkin toimimaan. Tänä vuonna minä haluan kunnon halloween juhlat lapsille (ja aikuisille). Nautin vähintäänkin yhtä paljon, kun saan ripustella haamuja ympäri asuntoa.



Pinterest on ihana paikka etsiskellä inspiraatiokuvia ja ihan kivasti toteutettavia ideoita onkin löytynyt.  Tein jo viime viikolla Richard McCormickin Pariisi -kirjasta kookostornit á la Eiffel, jotka katosivat pelliltä ennenkuin ehdin ajattelemaankaan kuvauksia. Palaan tähän kirjaan vielä myöhemmin, aika mukavan oloisia reseptejä.



Tänään pyöräytin uudet pallot tai oikeastaan pursotin uudet haamut.
Ohjeen mukaan tehdystä kuorrutteesta tulee aivan liian löysää ja aivan liian vähän, joten tein vähän muutoksia suhteisiin.
Ohjeessa kookostornit koristeltiin fiinisti kuivakukilla. Minä tein haamuille silmät.

Nämä on oikeasti ihan hillittömän hyviä ja todella simppeleitä tehdä.










Kookostornit á la Eiffel eli Kookos-marenki haamut

n. 20 kpl

3 valkuaista
1 dl sokeria
4,5 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljajauhetta
1/4 tl suolaa

Kuorrutus
n. 2 dl tomusokeria
1-2 rkl kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
aavistus suolaa

Erottele valkuaiset. Vatkaa suuressa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovahkoksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kookoshiutaleet, vaniljajauhe ja suola.
Muotoile tai pursota massasta torneja pellille leivinpaperille. Paista 15 minuuttia 175 asteessa.
Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään pienessä kulhossa, kunnes seos on tasaista.
Kaada kuorrutusta jäähtyneiden kookostornien päälle. Koristele kuivakukilla tai ihan jollakin muulla.
Silmät tein mustalla pastavärillä, mutta aivan yhtä hyvin ne voi tehdä lakritsipaloilla tai millä tahansa mustalla karkilla.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Söpösiä! Mistä teit silmät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ole mitään karmivia haamuja :)
      Silmät on tehty pastavärillä, jota olen joskus ostanut leivontatarvikeliikkeestä. Ihan hyvin ne voi tehdä vaikka lakritsipaloista, kunhan liimaa ne kiinni kun kuorrute on vielä kosteaa.
      Lisäsinkin sen tuohon jutun loppuun kun olin sen unohtanut mainita.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, näitä on tarkoitus tehdä :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta