Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mausteinen kikhernesalaatti - VEGE!


Vaikka olenkin lihansyöjä tykkään erityisen paljon kasviskeittokirjoista. Niistä löytää maukkaimmat reseptit lihan lisukkeiksi. Toki varsinkin lounasaikaan lihaton vaihtoehto on välillä paikoillaan ja kun kirjaa lukee enemmän huomaa, että ilman lihaa saattaisi pärjätä oikein hyvin.

Ystävysten Alex Niemisen ja Riikka Sukulan VEGE!-tuoreita makuja kotikeittiöstä sijoittuu pääosin Itämeren ja Välimeren välille, mutta myös eksoottisempia makuja mahtuu mukaan. Ituja, tofua tai soijarouhetta resepteistä etsiville kirja tuottaa pettymyksen. ”Lupaamme, että kirja on sataprosenttisesti itu-, seitan- ja tofuvapaa”. Kirjan reseptien piti alkujaan olla puolessa tunnissa valmistuvia, pieniä lipsumisia tuli, mutta yleisesti ottaen reseptit valmistuvat nopeasti.

Jos olisin kääntymässä kasvissyöjäksi tämä kirja saattaisi olla lopullinen sysäys sille tielle. Loistava kasvisruoka kirja kenelle tahansa!

Muistattehan, että huomenna alkavat ruoka, viini ja hyvä elämä sekä kirjamessut. Me starttaamme koko perheen voimin messuilemaan tarkoituksena vierailla molemmilla messuilla.  Toinen Pikku Muruista odottaa pääsevänsä kirjojen pariin ja toinen maistelemaan herkkuja, joten taitaa tulla pitkä, mutta antoisa päivä.

Tämä VEGE-kirjassa oleva resepti on hieman oiottu ja mukaeltu versio Ottolenghin Jerusalem-kirjan reseptistä. Tätä oli pöydässä syksyn Viinipäiväntasauksessa ja ystäväni soitteli heti seuraavalla viikolla reseptiä. Hän ei ollut koskaan aiemmin maistanut kikherneitä, mutta salaatti vakuutti hänet kertaheitolla.




Mausteinen kikhernesalaatti
400g kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna
1 iso kurkku kuutioituna
2 isoa tomaattia kuutioituna
150g retiisejä viipaloituna
1 punainen paprika
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 nippu korianteria hienonnettuna
1 pieni nipp lehtipersiljaa hienonnettuna
1 pieni nippu tilliä hienonnettuna

kastike:
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua maustepippuria
1 tl jauhettua juustokuminaa

mustapippuria
suolaa

Pane kikherneet salaattikulhoon yhdessä pilkottujen kasvisten ja yrttien kanssa. Sekoita öljy, sitruunan mehu ja kuori, viinietikka sekä kuivat mausteet yhteen. Sekoita kastike salaattiin, lisää suola ja pippuri.

Tarjoa viilennettynä. Halutetessasi voit lisätä myös esim. edelliseltä päivältä jääneitä pitaleivän paloja tai muuta kuivaa vaaleaa leipää ilman kuorta.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. on muuten hyvä <3 tuota pyydettiin meillä kesän piknikeille ihan koko ajan :-)

    http://www.andalusianauringossa.com/2015/04/juhannuskalenterin-16-luukku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikherneet on tosi monikäyttöisiä. Niitä tulee nykyään heiteltyä vähän sinne sun tänne :)

      Poista
  2. Kiitos tästä vinkistä! Tuota tarjoankin huomenna siskolle ja hänen miehelleen iltapalaksi.

    VastaaPoista
  3. Kerrohan sitten mitä pitivät? Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta