Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Thaimaalainen kanakeitto


Täyteläistä, lempeää, kermaista, lämmittävää, mausteista, täyttävää, mutta silti kevyttä eli aivan täydellinen kanakeitto by Iso Muru. Olen jo aiemmin kirjoittanut tästä keitosta, mutta se ansaitsee uuden jutun uuden kuvan kera. Edellisellä kerralla keitto katosi niin nopeasti, ettei kuvaaja ollut ajan tasalla. Reseptiin tuli pieniä muutoksia, ruokaa kun usein tehdään ajatuksella mitä kaapista löytyy ja lisäksi määrää lisättiin, jotta siitä riittäisi edes kahdeksi päiväksi.





Tämä on täydellisen hyvää syyskeittoa. Muistakaa myös, että kanakeiton sanotaan auttavan flunssaan eli jos nenä tuhistaa kannattaa parantaa flunssa tällä ennenkuin se saa vallan. Voisin syödä tätä litrakaupalla, niin hyvää se on.


Thaimaalainen kanakeitto

700 g broilerinrintaa
iso loraus rypsiöljyä
3 isoa sipulia
12 kynttä valkosipulia

n. 400 g porkkanaa
100 g lanttua
7 kaffirlimen lehteä
3 rkl currytahnaa vihreää tai punaista

4,5 rkl aasialaistyylistä mausteyrttisekoitusta (korianteri, sitruunaruoho, chili, viherpippuri, kevätsipuli ym.)

reilu pala inkivääriä
1,2 l kookosmaitoa
250 ml kookoskermaa
7,5 dl kanalientä
3 limeä (kuori + mehu)
suolaa
mustapippuria

Korianteria

Pilko broilerin rintapalat sopiviksi suupaloiksi. Pilko sipuli reilun kokoisiksi paloiksi, pilko valkosipulit ja pilko porkkanat isohkoiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele inkivääri, ja laita se maustepussiin kaffirlimen lehtien kanssa.

Lisää öljy kattilaan ja kuumenna öljy kuumaksi. Paista broilerinlihaa sekoitellen hetki, älä anna ruskistua. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää currytahna ja mausteyrtit, porkkanat sekä maustepussi jossa ovat kaffirlimen lehdet ja inkivääri. Lisää kookosmaito, kookoskerma ja kanaliemi. Kiehauta kovalla lämmöllä muutama minuutti, ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää limenkuori, limemehu, suola ja mustapippuri. Ripottele päälle korianteria.

Takista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta