Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Välimeren kanapata & lemon curd


Jostakin syystä kroppaa huutaa tällä hetkellä sitrushedelmiä ruokaan, etikkaa salaattiin ja dijonsinappia lähes joka paikkaan. Joku osaisi varmasti kertoa minkä vitamiinin puutos tätä aiheuttaa, mutta siihen saakka pitää vastata kropan huutoihin. Joten kun minulle annetaan paketillinen Jyväbroilerin naturelleja broilerin fileitä siipiluulla oli ensimmäinen ajatus etikalla, dijonsinapilla, sitrushedelmillä vai kaikilla niillä. Päätin jättää etikan pois, dijonsinappia voisi kokeilla valmiina, mutta sitrushedelmät pitää saada mukaan. Kun kerran sitrushedelmiä laitetaan, niin sitten pitää laittaa muitakin välimerellisiä elementtejä ja siitä se ajatus lähti.

Broileri pysyi mehukkaana nahkansa alla ja feta taittoi mukavasti sitruksisuutta. Ilman fetajuustoa tämä ei toimisi. Sitten illalla yhtäkkinen ahaa-elämys - lemon card. Mikä yhdistelmä! Makea lemon curd tahna broilerin päälle ja sitruksista lientä fetajuuston, oliivien ja tomaattien kera. Mamma mia!





Välimeren kanapata

2 pkt (n. 1,4 kg) Jyväbroilerin naturelli broilerin filee siipiluulla

Marinadi
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
0,6 dl oliiviöljyä
2rkl fariinisokeria
4 kynttä valkosipulia murskattuna
suolaa
pippuria

Vuokaan
1 punasipuli lohkoina
1 luomu appelsiini siivutettuna
1/2 luomu sitruuna siivutettuna
3 kynttä valkosipulia murskattuna
1 rkl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
reilusti suolaa
pippuria
oliiviöljyä

n. 25 kalamata oliivia
250g minitomaatteja
200 g fetajuustoa paloina
oliiviöljyä
rosmariinin oksia

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja upota broilerin fileet marinadiin yön ajaksi. Laita jääkaappiin.
Laita marinoidut fileet vuokaan nahkapuoli ylöspäin.  Ripottele mausteet tasaisesti fileiden päälle. Laita punasipuli lohkot ja valkosipuli fileiden alle. Laita appelsiinin siivuja fileiden alla ja väliin. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja kevyesti oliiviöljyä. Laita 200C uuniin 1 tunniksi. Lisää 30 minuutin jälkeen kalamataoliivit ja tomaatit. Jos broileri alkaa muuttumaan liian tummaksi laita foliota hieman päälle. Kun olet ottanut vuoan uunista lisää fetajuusto. Lurauta hieman oliiviöljyä broilerien päälle. Koristele rosmariinin oksilla.

Tarjoa riisin, perunoiden tai salaatin kera.

Halutetessasi voit säväyttää kunnolla ja tarjota lemon curd sitruunatahnaa broilerin kera. Yhdistelmä toimii erinomaisesti.









  
Lemon curd sitruunatahna

4 keltuaista
2 dl sokeria
1 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta (hienoa)
1/2 dl sitruunamehua
50 g voita (huoneenlämpöistä)
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa liedellä sähkövatkaimella kuumassa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.

Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa hieman jäähtyneeseen seokseen pehmeä voi. Lisää vaniljasokeri. Anna tahnan jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoamista.







QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Oi mamma mia tosiaan! Nyt on todella herkullisen oloinen resepti. Lemon curd ei ensimmäisenä tulisi mieleen laittaa ruokaan, mutta toimii varmasti! Täytyy testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liemi on todella sitruksinen, siis todella, joten sitruunatahna taittaa kivasti makeudellaan sen suuhun sopivaksi ja kun lisää vielä fetaa ....

      Poista
  2. Fetapalat näyttävät ihan mozzarellapalloilta

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta