Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Suklaa-salmiakkihalko


Viikonloppuna vietettiin Pikku Murun nimppareita ja normaaliin tapaan hän kaivoi kakkukirjan esiin ja valitsi mitä tehdään. Tällä kertaa kädessä oli Kinuskikissan helpot suosikit ja valinta osui Daim-halkoon.



Pieniä muutoksia oli pakko tehdä, koska kakusta piti saada gluteeniton sekä pähkinätön. Epätoivo iski puolessa välin kakun tekoa, mutta lopputulos oli very good, jos ei lasketa täytteen värin epämääräisyyttä ja muutamaa muuta juttua. Värin piti olla keltainen ja seassa suklaahippuja. Sanotaanko, että unohdin sammuttaa vatkaimen kun viskasin suklaahiput sekaan ja voitte arvata, ettei väri ollut enää niin kauniin keltainen, kun huomasin tämän. Onneksi se ei vaikuttanut makuun.

Myöskään pohjana käytetyn piparitaikinan teko ei sujunut kuin Strömsössä. Taikina yritti liiskaantua kiinni alustaan, kaulimeen, leivinpaperiin ja käsiini. Lopulta sain taikinan uuniin. Levy piti leikata 4 osaan. Meillä se leikkautui useampaan kymmeneen osaan, mutta onneksi olen aina ollut hyvä palapelien kanssa. Kokosin ja pinosin ja toivoin parasta.

Lopputulos oli loistava. Uskon, että Dajmin korvaava Lidlin salmiakkisuklaa olikin vielä parempi vaihtoehto. Salmiakkipalaset narskuivat ihanasti makeuden seassa. Dajm-suklaa piti jättää pois mantelin takia.

Enkä tietenkään näyttänyt kenellekään kirjan kuvaa, jossa säntillisen kauniisti raidoitettu suklaakakku lepäsi. Meillä kakut tehdään boheemilla otteella, olkoon se sitten vaikka selitys.

Toinen Pikku Muru pyysi saman kakun syntymäpäiväkakukseen eli pitää vissiin harjoitella. Eikä tämä joulupöydässäkään huono olisi.








Suklaa-salmiakkihalko 
*gluteeniton

10-12 hengelle

Keksipohja:
125g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja tai *gluteenitonta jauhoseosta (Semper fin-mix)
½ dl kaakaojauhetta sokeroimaton
1 tl leivinjauhetta

Vuoraa 1.5 litran leipävuoka tuorekelmulla.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaimella sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 37x25 cm:n kokoiseksi levyksi. Mitoita levyn koko vuoan mukaan niin, että saat leikattua siitä kakkuun neljä keksipohjakerrosta. Käytä kauliessa apuna reilusti jauhoja, erityisesti gluteeniton tahtoo tarrata kiinni. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte
200g voita
2½ dl kevytmaitoa
2ps vanilijakastikejauhetta (Blå Band)
n, 110 g Lidl salmiakkisuklaalevystä

Aloita täytteen valmistus mittaamalla voi ja maito kattilaan. Keitä sekoitellen, kunnes voi on sulanut maidon joukkoon. Sekoita vispilällä voi-maitoon vanilijakastikejauhe. Anna jäähtyä hyvin, anna oikeasti jäähtyä vaikka kylmäski, muuten seos saattaa muuttua rakeiseksi. Aineiden pitäisi sekoittua hyvin toisiinsa, mutta vaikka näin ei kävisi maistuu se silti hyvälle.
Leikkaa salmiakkisuklaa rouheeksi. Vatkaa jäähtynyt täyte kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaarouh kevyesti sekoittaen.
Leikkaa keksipohjalevystä terävällä veitsellä neljä palaa vuoan mittojen mukaan. Lado palat vuokaan siten, että täytettä tulee kolmeen väliin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Kuorrute
35g voita
160g maitosuklaata
50g Lidl salmiakkisuklaalevystä


Kumoa kakku leikkuulaudalle ja poista kelmu. Tasoita reunat veitsellä leikkaamalla.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Tarvittaessa sekoita liedellä miedolla lämmöllä.
Levitä kuottutetta kakun päälle ja reunoille. Rouhi salmiakkisuklaa ja ripottele rouhetta kuorrutuksen päälle. Painele myös reunoille.
Nosta kakku hetkeksi vielä jääkaappiin. Siirrä tarjoilulautaselle, kun kuorrute on jähmettynyt.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. 'Lisätilaus'on onnistuneen kakun merkki!

    VastaaPoista
  2. 'Lisätilaus'on onnistuneen kakun merkki!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta