Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Dooley´s puolukkakakku


Kolmas Dooley´s resepti on kuivakakku, joka ei ole kuivaa nähnytkään, mutta kakkua sen edestäkin. Kakkua ei tarvi kostuttaa, niin mehukas se on. Puolukat terästävät makua kivasti ja Dooley´s antaa kermaisuutta. Mausteet antavat jouluisia makuja.

Kun munia vatkataan fariinisokerin kanssa, ei vaahdosta tule yhtä kuohkeaa kuin tavallisen sokerin kanssa. Vatkaus pitää silti tehdä kunnolla. On hyvä, jos kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä.

Kakkua voi tarjoilla sellaisenaan tai vaikka jäätelön sekaan murustettuna. Maistuu suorastaan erinomaiselta salaa kakkuvuoan alta syötynä, ekstra kinuskilla päällystettynä. Lasiin Dooley´s jäiden kanssa ja nauti!

Täällä istutaan just aamuauringosta nauttien ja kohta lähdetään rantsuun. Tästä tulee hyvin erilainen joulu, mutta saapi nähdä millainen. Vaihdamme tässä välillä vielä hotellia ja aluetta eli maisematkin muuttuvat. Juttua tulossa taas viikonloppuna. Ihanaa joulun odotusta sinne Suomeen!




Dooley´s puolukkakakku

50g voita
3 munaa
3 dl fariinisokeria
2 dl kermaviiliä
1 1/2 dl Dooley´s likööriä
1 dl puolukoita
1/2 dl sokeria
4 dl jauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa

Koristeluun
Suklaata
Kinuskikastiketta

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka korppujauhoilla (muista gluteenittomat korppujauhot, jos teet gluteenitonta). Sulata voi ja anna sen jäähtyä vähän. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voisula, kermaviili, Dooley´s likööri,  puolukat ja sokeri keskenään. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita varovaisesti. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi varovaisesti nostelemalla. Kumoa taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa vähän jäähtynyt kakku ritilälle jäähtymään.

Koristele hyvin jäähtynyt kakku sulatetulla suklaalla ja kinuksikastikkeella. Jos kakku on lämmin se imaisee suklaan ja kastikeen sisäänsä. Eihän sekään ole huono asia, mutta näöltään ei ihan paras.

Kotitekoinen kinuski
2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa
Sekoita sokeri ja kerma kattilassa ja anna kiehua kunnes seos paksunee vähän. Sekoita aina välillä.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa