Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Päärynä-omenapannukakku ja kanelikaramellia


Elämä on taas uomillaan eli meidän perheessä se tarkoittaa tähän aikaan vuodesta suksia, lisää suksia, kuskaamista, kisoja ja rinteen juurella seisoskelua. Pikku Murut viettävät kaiken mahdollisen ajan rinteessä treenaten. Juttelimme juuri tänään erään toisen "skimbamaman" kanssa siitä, että lapset olisivat voineet valita harrastuksensa huonomminkin. Ei tämä ole ihan helpoin juttu länsirannikolla harrastettavaksi ja Porissa asuminen asettaa pieniä jännitteitä a) tuleeko lunta ja b) kuinka pitkäksi aikaa lunta tulee. Olen kuitenkin talvilajien vankka kannattaja ja on ihanaa kun muksut ovat paljon ulkona ja siinä samalla liikuvat koko ajan. En siis valita.

Onneksi meillä on laskettelukeskus. Ei se iso ole, mutta siellä minäkin olen ensimmäiset lasketteluni laskenut. Porilaisethan ovat tunnetusti sitkeä lajike ja tälläkin hetkellä piskuisesta Ruosniemen laskettelukeskuksesta on ponnistanut erittäin korkealla tasolla kilpaileva nuori neitokainen, puhumattakaan muutamista junnuista, jotka täyttävät taloa pokaaleilla. Ihan näillä Porin harjoitteluilla ei pärjää, mutta eihän sinne Lappiin nyt niin pitkä matka ole.

Omat sukset on edelleen talvivarastossa, mutta tunnelma oli tänään jo afterski. Tällä kertaa rommi meni kuitenkin pannulle ja pannu uuniin. Olen jo useamman kerran haikaillut ruokajumalani Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa 2 kirjassa olevan pannarireseptin perään ja eilen muistin vihdoinkin ostaa päärynöitä. Ei näytä kovin kauniilta, mutta maistuu ihan pirun hyvältä. Reseptissä käytettiin mascarponea, mutta creme fraiche ajoi asiansa oikein hyvin. Reseptissä ei ole ollenkaan jauhoja eli se on samalla myös gluteeniton. Sanoisin, että täydellistä afterski pannaria ja rommi maistui hyvältä myös näin.

Loistavaa viikonalkua!







Päärynä-omenapannukakku ja kanelikaramellia

Pannukakku
2 granny smith omenaa
2 päärynää
50 g voita
3 rkl fariinisokeria
4 kananmunaa (erottele valkuaiset ja keltuaiset)
1 sitruunan kuori (luomu)
1 rkl hunajaa
2 rkl rommia
1/2 tl jauhettua kanelia

Kanelikaramelli
100 g fariinisokeria
2 rkl suolatonta voita
1 rkl vettä
1/2 tl jauhettua kanelia

Tarjolle
200g mascarponea tai creme fraichea
kanelikaramellia


Kuori ja pilko omenat ja päärynät isoiksi paloiksi. Laita voi uunin kestävään pannuun ja sulata voi. Lisää omenat ja päärynät pannuun. Anna niiden hautua, kunnes alkavat saada väriä. Lisää 1 rkl fariinisokeria ja anna hedelmien karamellisoitua. 
Sekoita kulhossa keltuaiset, raastettu sitruunan kuori, hunaja, rommi ja kaneli. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja fariinisokeri. Sekoita valkuaisvaahto keltuaismassan joukkoon varovasti nostellen ja kaada seos pannulle omenoiden ja päärynöiden päälle. Heiluttele pannua, jotta massa tasoittuu. 
Laita pannukakku uuniin 200 asteeseen 10-15 minuuttia. Tarjoile mascarponen tai creme fraichen ja kanelikaramellin kanssa. 

Kanelikaramelli
Laita kaikki ainekset kattilaan. Sekoita ja anna hautua hiljalleen, kunnes seos on siirappimaista. Nosta sivuun. 



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta