Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lihan jälkimarinointi ja Caprese salaatti


Jälkimarinoitu liha on loistavaa juhlapöytään, mutta myös hävikistä herkuksi ruokaa parhaimmillaan.

Toukokuu lähenee loppuaan ja juhlien järjestelyt alkavat olla monen äidin ajatuksissa. Mitä tarjotaan,  mitä juodaan ja miten katetaan. Yritän hieman tarjota apuja ja tässä olisi ensimmäinen salaatti, joka sopii juhlapöytään, mutta myös lounassalaatiksi, kuten me sen nautimme. Tämän kanssa ei tarvitse pelätä jäähtymistä. Lihat voi marinoida edellisenä päivänä, kaikki aineet voi leikata valmiiksi ja salaatin kokoamiseen ei mene suurta aikaa.


 

Hävikistä herkuksi

Tämä on myös hävikistä herkuksi -salaatti. Usein pihvejä tulee grillattua yksi ylimääräinen ja loppujen lopuksi se unohtuu jääkaappiin. Tällä marinoinnilla eilinen liha maistuu jälleen hyvältä. Mitä pidempään marinointi kestää, sen parempi. Mielellään ainakin yksi vuorokausi, mutta jos kiire on niin muutamassa tunnissakin makua tulee jo vähäsen. Valkosipulin ystävät voivat lisätä valkosipulia reilustikin lisää.


Jälkimarinoitu paahtopaisti

Tässä on linkki myös marinoituun paahtopaistiin, joka tehdään samalla menetelmällä, mutta naudan paahtopaistille. Jos aasialainen makea marinadi on enemmän juttusi, niin kokeile tätä. Ihan samoin toimii myös eilisen pihvien kanssa.




Jälkimarinoidut pihvit

200 g pihvit siivuiksi leikattuna

Marinadi
0,75 dl extra-virgin oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori ja -mehu
1 tl Maldon sormisuolaa tai 1/2 tl tavallista
2 valkosipulinkynttä puristettuna
pippuria

Sekoita marinadi ja kaada suikaloitujen lihojen sekaan pussiin. Laita jääkaappiin ja anna marinoitua 2 tunnista 1 päivään.


Caprese salaatti

1 jääsalaatti
2 kypsää avokadoa
1 mozzarella pallo, mielellään buffalomozzarellaa
6 terttutomaattia tai luumutomaatteja, mutta vähän normaalia pienempiä
Basilikaa

Paksua balsamicoa

Revi jääsaalaatti tarjoiluastian pohjalle. Siivuta avokadot ja levitä salaatinlehtien päälle. Jos salaattia ei syödä heti pirskottele sitruunanmehua avokadonsiivujen päälle. Revi mozzarella ja puolita tomaatit ja laita salaatin sekaan. Laita marinoitu lihan päälle marinadin kera. Koristele basilikalla ja paksulla balsamicolla. Laita pöytään balsamico tarjolle, jotta jokainen voi lisätä sitä omaan annokseensa.

Vinkkinä: kokeile kesällä vaihtaa tomaatit mansikoihin. Olisipa jo mansikka-aika!


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass















QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta, tätä on kyllä pakko testata kesällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös nyt olekin jo melkein kesä? Grilli höyryää meillä lähes joka päivä :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta