Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Nuudelisalaatti nyhtöpossulla


Iso Muru teki ison määrän nyhtöpossua, kun kaupasta sattui käteen hyvin edullinen possun ulkofileen pala. Possua on syöty nyt pari päivää kaikissa eri muodoissa hampurilaisesta salaatteihin. Tänään kokeilin viimeisiä possunpaloja nuudelisalaattiin.  Ei ollenkaan hassumpi salaatti. Vielä parempaa tämä olisi ollut, jos possussa olisi ollut joku makea kastike tai marinadi. Näin jälkikäteen ajateltuna, jos possun päälle olisi paistaessa lorauttanut teriyakikastiketta, niin homma olisi ollut perfect.

Salaatille tehtävä marinadi on aivan hirveän makuista, mutta älä anna sen hämätä vaan kaatele vaan salaatin sekaan. Hyvää tulee.

Porkkanat ja kurkut leikkasin Thaimaasta ostamallani koristelukuorimaveitsellä. Näin niihin jäi poimupinta. Nuijin kaalia ja porkkanaa puisella perunavoinuijalla hieman, jotta sain niitä pehmenemään.  Valitettavasti kaapissani ei ollut ainokaistaan tuoretta chiliä, mikä on todella harvinaista. Sen verran kova nälkä oli, etten jaksanut enää lähteä kaupaan vaan oikaisin chilirouheen kanssa. Uskon, että tuore olisi parempi vaihtoehto.

Bon Appetit ja mahtavaa keskiviikkoa!


Nuudelisalaatti nyhtöpossulla
4 annosta

Kastike
2 peukun kokoista inkiväärin palaa raastettuna
1/2-1 rkl kuivattua chilirouhetta tai 1 tuore punainen chili
8 rkl oliiviöljyä
4 rkl punaviinietikkaa
4 rkl gluteenitonta soijakastiketta tai tavallista

125 g riisinuudeleita litteitä
2 porkkanaa
1/2 kurkku
200 g kaalia

200-250g nyhtöpossua
1 kl seesaminsiemeniä

Koristeluun
Kevätsipulia
Chiliä

Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi ja laita kulhoon. Lisää pieneksi leikattu chili, oliiviöljy, punaviinietikka ja soijakastike. Jätä kastike tekeytymään. Laita nuudelit kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä, kunnes nuudelit peittyvät. Sekoita muutaman kerran. Anna nuudelien kypsyä 15 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä. 

Leikkaa porkkanasta ohuita siivuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Siivuta kurkku ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kaalista ohuista siivuja joko veitsellä ja juustohöylällä. Laita kasvikset kurkkua lukuunottamatta kulhoon ja painele hieman puisella perunavoinuijalla, niin että ne hieman pehmenevät. Lisää kurkunsiivut sekaan. 

Valuta nuudelit ja anna niiden jäähtyä hetki. Lisää nuudelit salaatin sekaan kulhoon. 

Paista nyhtöpossua pannulla öljyssä ja lisää sekaan seesaminsiemenet.

Kaada kastike salaatin sekaan ja sekoita hyvin. Nosta annokset lautaselle ja laita päälle nyhtöpossua. Koristele kevätsipulilla ja chilillä.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa