Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kesän coolein kuningatarsemifreddo


Vihdoinkin saa syödä jäätelöä hyvällä omallatunnolla, vilusta kärsimättä ja laadusta tinkimättä. Ajattelin taas välillä hemmoitella meitä aikuisia. Silloin harvoin kun syödään jäätelöä, syödään hyvää jäätelöä. Semifreddo ei vaadi jäätelökonetta, mutta muutama ylimääräinen tunti pitää löytyä, jotta jäätelö ehtii tekeytymään pakastimessa. Sen ajan voi vaikka lötkötellä aurinkotuolissa.

Ihana helleaalto on siis vihdoinkin täällä. Meidän mökkipitäjässä aurinko on paistanut ilmeisesti keskimääräistä enemmän, koska Luvia valittiin Suomen kesäisimmäksi kunnaksi. En kiellä, tykkään Luviasta todella todella paljon ja onhan täällä ollut lämpöistä vaikka merenrannalla vähän tuuleekin.

Tässä kuitenkin kesän coolein kuningatarsemifreddo, johon on lurautettu joukkoon Dooley´s toffeekermaliikööriä antamaan pientä twistiä. Tämä ei siis ole lasten jäätelöä. Lapsille sopivaa tästä saa kun laittaa 2 dl kermaa ja jättää liköörin pois.

Helteisiä päiviä ja makoisia semifreddoja!










Kuningatarsemifreddo

100 g mustikoita pakaste tai tuore
100 g mansikoita
50 g vadelmia
2 dl kondensoitua makeutettua maitotiivistettä
2 valkuaista
1,5 dl kermaa
0,5 dl Dooley´s likööriä
0,5 dl tomusokeria
2 keltuiaista

6-8 jäätelövohvelia

Laita mansikat ja kondensoitu maitotiiviste tehosekoittimeen ja anna pyörähtää muutaman kerran. Marjoista saa jäädä palojakin sekaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää siihen maito-marjaseos, tomusokeri ja keltuaiset samalla vatkaten. Vatkaa valkuiaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti marjaseoksen sekaan. Kaada kannelliseen tarjoilukulhoon ja laita pakastimeen.

Pakasta seosta vähintään 4 tuntia . Ota sulamaan jääkaappiin noin puoli-tunti ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelövohveleista tai sellaisenaan.

Kurkkaahan tästä mitä muita herkkuja Dooley´s likööristä on taiottu lähiaikoina.



Yhteistyössä Social Wines 
 

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Kiitti hyvästä ohjeesta.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6)arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa