Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pori Jazz 2016 viinit ja piknikreseptit



Minun kesäpiknikkini on ollut Pori Jazzeilla viimeiset 25 vuotta. You can´t beat that feeling! Ihania viinejä ja piknikkorien herkkuja. Paljon on jazzailu muuttanut muotoaan, mutta viinit ja piknikkori pitävät pintansa, niin ja minä myös.

Tässä muutama vinkki Kirjurinluoto Areenan viineistä kera reseptien. Entä mitä valmista herkkua kaupoista saa napattua nopeasti mukaan, jos keittiötiloja ei ole?  Lisäksi laitan listaa, mitä piknikille kannattaa pakata mukaan. Ensi viikolla blogiin tulevat kaikki Pori Jazzeilta löytyvät viinit. Sanoinko jo, että ihan huippu esiintyjiä luvassa. Pori Jazz 2016 Spotify-listaa kannattaa kuunnella, niin pääsee hyvään moodiin jo ennen jazzeja.


Tänä vuonna Kirjurinluoto Areenalla on siis loistavan musiikin lisäksi Torresin viinejä. Suomalaisten lemppariviinit ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja viinit moneen piknikherkkuun sopivia. Hyvä hinta on haluttu on säilyttää myös Kirjurinluodolla eli tänäkään vuonna ei ole luvassa kiskurihintoja - onneksi!




Tässä kevyt tietoisku Torresista:
Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarinen perheyritys valmistaa viinejä eri puolilla Espanjaa: Kataloniassa, Prioratossa, Jumillassa, Torossa, Ribera del Duerossa, Rias Baixas’ssa, Ruedassa ja Riojassa. Lisäksi perhe tuottaa viinejä Chilessä ja Yhdysvaltain Kaliforniassa. Vahvasti tutkimustyöhön panostava Torres on edelläkävijä muun muassa alkoholittomien viinien valmistuksessa ja paikallisten harvinaisten lajikkeiden elvyttämisessä. Torres tutkii myös alan edelläkävijänä ilmastonmuutoksen vaikutuksia viinintuotantoon


Torresin Sangre de Toro ja Viña Esmeralda tulevat molemmat Espanjasta.
Näiden kahden viinin lisäksi myynnissä on paljon muitakin viinejä, mutta kerron täyden listauksen hintoineen sekä muita Kirjurinluodolla huomioitavia juttuja alkuviikosta. 


Torres Sangre de Toro

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/5€  pullo 24€
Rypäleet: Garnacha, Cariñena

Sangre de Toro eli häränveri on paahteinen ja tummasävytteinen punaviini. Siitä voi erottaa muun muassa kuivattuja hedelmiä ja savuisia tuoksuja. Keskitäyteläinen maku on helposti lähestyttävä ja suutuntumaltaan hedelmäisen pyöreä ja kypsän marjainen.

Sangre de Toro sopii nautittavaksi sellaisenaan, possun ja punaisen lihan kera. Älkää unohtako kokeilla myös lakritsin kanssa. Viinigurut saattavat sanoa ettei käy, mutta minä pakkaan lakritsipussin mukaan jälkkäriksi.



Sangre de Toron kanssa nautittavaksi ajattelin pakata lakritsin lisäksi melkein terveellisen parsakaali-kukkakaalisalaatin. Älkää huoliko, seassa on pari paketillista rapeaa pekonia ja majoneesikastike.
Salaatin voit huoletta tehdä jo edellisenä päivänä, se vain paranee vanhetessaan. 


Parsakaali-kukkakaalisalaatti


500 g raakaa parsakaalia (käytä vain nuput)
400 g raakaa kukkakaalia (käytä vain nuput)
1,5 dl rusinoita
100 g pinjansiemeniä
2 pkt pekonia rapeaksi paistettuna

Kastike
2 dl hyvälaatuista majoneesia (esim. Hellman´s)
1 prk kermaviiliä
1 rkl sitruunanmehua

Leikkaa ja revi parsakaalin ja kukkakaalin nuput pienen pieneksi kulhoon. Varret voit säästää ja höyryttää vaikka seuraavan päivän ruokailuun. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemenet niin, että saavat kevyesti väriä. Kaada siemenet jäähtymään lautaselle. Paahda samalla kuivalla pannulla pekonit parissa erässä rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään. Siivuta pekoni pieneksi. Yhdistä jäähtyneet aineet ja lisää rusinat.
Tee kastike. Sekoita majoneesi, kermaviili ja sitruunanmehu ja sekoita salaattiin. Lisää vähän suolaa, oman maun mukaan. Laita tekeytymään jääkaappiin.


Torres Viña Esmeralda 2013


Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 5€ pullo/24€
Rypäleet: Muscat, Gewürztraminer

Mausteinen, kuivia hedelmiä ja makea kukkea tuoksu. Puolikuiva viini nostaa veden kielelle ja tekee viinistä eloisan. Pieni makeus viinissä sovittaa sen myös hieman mausteisille ruoille.

Uskon, että tämä on aika passeli monelle Areenan maustetuista ruoista, mutta menee myös sellaisenaan.

Parhaimmillaan se hyvin jäähdytettynä, joten kylmäkassi on kova sana sille. Kirjurinluodolla on myynnissä myös viineille sopivia kylmäpusseja, mutta rajoitetusti eli voit varmistaa viileyden kylmäkassilla.

Viña Esmeraldalle tein helppoja ja nopeita nektariini-vuohenjuustopiiraita valmiista voitaikinasta.



Nektariini-vuohenjuustopiirakat

6 kappaletta

3 kpl valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä (paketissa on 5 kpl)
100 g kuoretonta vuohenjuustoa
3 nektariini siivutettuna
4 siivua ilmakuivattua kinkkua

Balsamicokastiketta (paksua)

Ota levyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Voit puolittaa levyt neliöiksi tai jättää suorakaiteen muotoon. Levitä vuohenjuusto taikinalle, jätä reunat ilman. Siivuta nektariini päälle ja laita ilmakuivattukinkkua väleihin. Laita uuniin pakkauksen ohjeen mukaisesti tai n. 225-astetta 15 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet väriä.
Ota balsamicokastike mukaan piknikkoriin ja lorauta sitä päälle vasta kun nautit piirakat. Jos balsamicokastiketta ei löydy, voi piirakat nauttia ihan sellaisenaan. Kokeile myös lakritsin kera tätä. Interesting and good!


Piknikeväät kaupasta tai Kirjurinluodolta

Jos Pori Jazz varustukseen ei kuulu keittiötiloja, on helpointa poiketa kaupan kautta ja unohtaa kaikki turha väkertäminen.

Jokainen kauppa, jossa on oma paistopiste on varteenotettava piknikkauppa. Teen tähän ensiapulistan, jos näyttää siltä, että ajatukset ovat jo Jazzeilla ja kroppa vasta ruokaostoksilla.

- croissantit
- patongit
- tuorejuusto
- brie / homejuusto / vuohenjuusto / kova juusto
- hillo esim. viikuna tai kirsikka
- nektariinit
- viinirypäleet
- mansikat
- salamia siivutettuna / täyslihaleikkele / ilmakuivattu kinkku
- oliiveja tai valmis antipastolajitelma
- viinilehtikääryleitä
- kirsikkatomaatteja
- valmis salaattipohja
- kertakäyttölautaset/aterimet/mukit/servetit

Jos haluat päästä vieläkin helpommalla, niin myös Kirjurinluoto Areena ruokkii sinut. Mm. kokki-ravintoloitsija Richard McCormickin kädenjäljestä tunnetut ravintolat Sandro, New York Ninja ja Hel Town BBQ ovat ruokkimassa nälkäisiä. Käpylän Majakka tarjoaa sushia, Porin oma Ravintola Kirjuri tarjoaa a la carte ruokaa ja Porin Reposaaren Merry Monkin fish and chips on löytänyt tiensä jokirantaan. Lisäksi on thairuokaa ja paljon paljon muutakin.


Piknikvarusteet 

Jos jokin laji on varusteurheilua, niin pitkä piknik on juuri sellaista. Kaikkeen pitää varautua, eivätkä varusteet saa pettää - satoi tai paistoi, vaikka eihän Porissa jazzeilla sada.

- Kylmälaukku & kylmäpatterit
- Peitto ja/tai pöytäliina
- Muovi (jätesäkki) peiton alle, jos peitto ei ole muovitettu
- Muovi (jätesäkki) piknikvarusteiden päälle sadekuuron yllättäessä
- Roskapussi
- Kosteuspyyhkeitä
- Lautasliinat
- Juomalasit + muutama ekstra ystävien vierailua ajatellen
- Lautaset
- Aterimet
- Yleisveitsi
- Talouspaperia
- Tarjotin (pitää lasit pystyssä peitolla)
- Viinipullon kierrekorkki (korkit joudutaan ottamaan pois, Suomen lainsäädäntö)
- Hattu
- Aurinkovoide
- Lämmintä vaatetta, Kirjurinluodon konsertit kestävät monta tuntia
- Kertakäyttösadetakit
- Varvastossut (nahkakenkiä on turha kastella vesisateessa, ne voi pussittaa siksi aikaa) vaikka eihän täällä koskaan jazzeilla sada, meniköhän tilaus jo perille :)



Tervetuloa aurinkoiseen Poriin!




Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
facebook & instagram


Yhteistyössä Winestate
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
10 Comments
Share :

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti ilman suosivat ettei tarvi syödä sadeviitan alla ;)

      Poista
  2. Mieletön tietopaketti ja voih - on tehtävä heti tänään noita vuohenjuusto-nektariinipiiraita! Tänä vuona meiltä taitaa jäädä jazzit väliin, mutta ensi vuonna taas sinne : ) Ihania jazzeja, seurailen somesta menoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna sitten uusi yritys, ettei tule liian suurta taukoa :)

      Poista
  3. Eikö löydy kuivaa valkoviiniä. Esmeralda on liian makee mulle,vaikka hyvä viini onkin, tykkään rutikuivasta. Ollaan siä to-su.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, löytyy kuivaakin. Teen alkuviikosta juttua kaikista myynnissä olevista viineistä. :)

      Poista
  4. Mitä balsamicoa käytit? Meillä oli niin ohutta, että se levisi lautaselle. Ei saanut kunnon glasyyrejä. Kuvasi ovat kauniita ja menyy oli herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei tavallista balsamicoa vaan sellaista paksumpaa balsamicokastiketta. Monella kaupalla on oma merkkinsä siitä ja Rajamäellä myös. mutta parasta on vanha balsamicosiirappi. Toki sitä ei malta kovin usein ostella. http://kotiliesi.fi/himahella/aceto-balsamico-tradizionale-di-modena-nautinto-parfyymipullossa/

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa